lunes, 5 de agosto de 2013

Reina Sofia Museet, Madrid

Nå har du en siste sjangse til å se Salvador Dalis fantastiske utstilling. Den heter Tilbakeblikk og er den mest betydningsfulle utstilling i Spania på lang tid. Utstillingen er forlenget og vil nå henge i Reina Sofia Museet, Madrid til  2. september 2013. Her møter du Dali som kunstner og Dali som livskunstner. Salvador Dali, med sitt noe bisarre utseende og sin uhøytidelige opptreden, ble av flere kunstkritikere sett på som en klovn.  Med sitt lange sigarettmunnstykke, sin lange syltynne bart og sin litt sprø opptreden, fikk han etterhvert stor oppmerksomhet. Surrealismens far var han så absolutt. . Bildet, som mer enn noe annet er blitt gjengitt i kunstbøker, er  Hukommelsens Stahet . Maleriet som Dali malte i 1931 viser fire lommeur som slapt henger rundt i et strand-landskap. Genialt og helsprøtt!

Dronning Sofia åpnet selv utstillingen på museet som bærer hennes navn. Her finner du over hundre  malerier, skulpturer, tegninger og trykk. Fotografi, teater og film vises også  for disse media var også en del av Dali. Utstillingen er et samarbeid mellom  Dalímuseet i Figueres, Reina Sofia Museet, Dalímuseet i Sankt Petersburg og Dalí Museet i  Florida. Disse fire, pluss Centre Pompidou, har satt sammen et utrolig dekkende portrett av kunstneren og livskunstneren Salvador Dalí. Da utstillingen nylig ble vist i Paris Centre Pompidou, endte den med et besøkstall på 800.000!
Kjør innom på vei til Norge!
Har du ikke  anledning til å se Salvador Dali utstillingen i Madrid, men liker arbeidene til denne originale, verdenskjente kunstneren; ja, da har du en sjangse allikevel! Se her:  Det verdenskjente Salvador Dali-museet ligger rett i løypa fra Costa Blanca til Norge så det kan du ta med på oppturen.
Adresse: Gala-Salvador Dalí Square, 5
E-17600 Figueres Tel  +34 972 677 500
Fax +34 972 501 666 Åpen fre 10–18. 12 Euro.
I byen Figueres, litt syd for grensen til Frankrike, som er Salvador Dalis fødeby ligger verdens mest kjente kunstmuseum i surrealistisk stil. (se  foto). Denne byen passerer alle nordmenn som skal hjem. Ta en pause og gå på museet til Salvador Dalí, det vil du ikke angre på!

0 comentarios :

Publicar un comentario