Tomater

Tomater er en smakfull og god grønnsak i Spania. Den kan brukes til så utrolig mye, både fersk og stekt eller kokt.

Herlig kyllingsalat med tomat

Denne salaten er som et godt måltid. Du kan servere den som en middag, eller som lunch. Det er mange gode smaker i salaten som gjør at den ofte faller i smak. Velbekomme!
½ -1 grillet kylling, delt i biter
400 gram Cherry tomater, delt i to
1 rød paprika, delt i små biter
1 dl sorte oliven, uten sten
2 ss kapers
1 dl babyspinat, frisk
1 dl brødkrutonger
Salatdressing:
3 ss ekstra virgin olivenolje
1 fedd hvitløk, presset
1 lime, revet skall +saft
salt og pepper
Legg kyllingbitene på et stort fat. Bruk en bolle og bland tomater, paprika, oliven, spinat og basilikum. Leg alt dette over kyllingen og bre over med brødkrutonger. Bland dressingen og hell over salaten eller server ved siden av.

Tomater fra Provence

Her har di forslag til godt tilbehør til for eksempel stekt fisk, kylling eller koteletter.
8 tomater, delt i to
persille og basilikum, finhakket
8 fedd hvitløk, finhakket
grillmel
olivenolje

Legg tomatene på et stekebrett. Hell på litt olje og vann. Bland urter, hvitløk og grillmel og ha det over tomatene. Stek i 25 minutter i 210 grader. Hell over litt olivenolje når de er ferdig stekt.

 Verdens beste tomatsuppe


Denne suppen er bare helt herlig! Gulrot i suppen gir en fin rundhet og passe sødme. Dette er en suppe som man får lyst å lage om attåt og om attåt. Så er den heller ikke hverken tidkrevende eller vanskelig. Om du vil kan du bytte ut parmesan med en skje creme fraiche.
Olivenolje
1 løk, hakket
I fedd hvitløk, hakket
12 tomater, delt i to
2 gulrøtter, skrelt og skivet
 1 boks hermetiske plommetomater
½ ts kajennepepper
8 dl grønnsakskraft
1 ts oregano
1 ts kanel
Parmesan, revet
Frisk basilikum
Ekstra virgin olivenolje
Litt honning
Bruk en kjele som rommer minst 2 liter. Ha i olivenolje, løk og hvitløk. La det hele surre litt før du har i gulrøtter, ferske tomater, kajennepepper, hermetiske tomater, kraft, oregano og kanel. La det hele koke i omtrent ½ time. Bruk en stavmikser for å få en helt jevn og fin suppe. Smak så til med honning, salt og pepper.
Server suppen toppet med noen basilikumblader, revet fersk parmesan og en skvett god olivenolje.

Greske fylte tomater og paprika


En spennende sydlandsk rett. Denne kan varieres med antall og mengde etter behov. Godt ved siden av for eksempel grillet mat eller som en egen rett.
4 store tomater
4 grønne paprikaer
4 løk, finhakket
1 ss tomatpuré
2-3 tomater
3 dl vann
1 dl persille, finhakket
2 ss peppermynteblader, finhakket
2 ss olivenolje
2,5 dl jasminris
1 dl rosiner
brødsmuler
Skjær av toppen av tomatene. På motsatt side av der stilken har vært. Hullet må være stort nok til å skrape ut kjøttet av tomaten med en teskje. Ta vare på lokket. Skjær også av lokket av paprikaen. Her skal du skjære samme side som stilken. Ta ut frø og hinner i paprikaene og kast dette. Legg tomater og paprikaer i en ildfast form tett inntil hverandre. Du kan gjerne ha båter av poteter i mellom.
Ha olivenolje og løk i en panne samt halvparten av vannet. Stek til vannet er borte. 
Ha kjøttet fra tomatene i en blender sammen med tomatpure, 2-30 tomater og resten av vannet. Hell over halvparten fra blenderen over i pannen med løken og la koke et par minutter. Smak til med salt og pepper og tilsett persille, peppermynteblader, olivenolje og ris. Skru av varmen.  Bland godt og sett på lokk. La det hele trekke i 10 minutter. Risen skal koke i ovnen så den skal fortsatt være hard. Tilsett rosinene.
Nå skal du fylle grønnsakene med blandingen. Husk at risen utvider seg slik at du ikke fyller helt opp. Sett «lokkene» på. Hell litt olivenolje over og dryss på med brødsmuler. Det resterende fra blenderen heller du over i formen.
Sett alt inn i stekeovn forvarmet til 170 grader. La det steke i ca. 45 minutter.

Aktuelt Spania, la mejor revista para el mundo escandinavo.

Spania - Spania - Spania - Spania - Spania

0 comentarios :

Publicar un comentario