viernes, 26 de septiembre de 2014

Volvo Ocean Race Alicante - Gøteborg


Ja, så bærer det løs igjen, - verdens tøffeste regatta, fra Alicante til Gøteborg, men ikke korteste veien, direkte nordover, men  sørover og østover rundt hele jorda; - en tur  på rundt ni måneder i allslags vær.  Regattaen starter nå den 4. oktober og avsluttes den 25. juni året etter.
Syv båter, svære havseilere, vil konkurrere i dette racet på 40.000 sjømil i Middelhavet, Atlanteren, Indiske Hav, Stillehavet, og hjem over Atlanteren igjen og over Nordsjøen til Gøteborg, Volvos hjemby. Her er landings-havnene rundt jorda: Alicante, Cape Town, Abu Dhabi,  Sanya, Auckland, Atajá, Newport, Lisboa, Lorient, Gøteborg. Ti byer i ti land! Alle deltagerne har i år samme type båt: en 20 m lang VO65. Den fører 468 kvadratmeter seil og er 20 m lang.

Regattaens første Damebåt!
For ekte mannfolk, og heldigvis blir det færre av dem! For gjennombarkede sjøulker og  salte havseilere av den gamle skolen, må det være tøft å overvære at en av de siste manne-skansene nå faller, men slik er det bare!
En av årets deltagere, havseileren SCA.VOR. er nemlig en ren damebåt. Tretten av verdens beste dame-seilere har trent sammen på Lanzarote  i halvannet år og mener nå at de er klare til å stille opp i Volvo Ocean Race. De har alle årelang bakgrunn fra en rekke regattaer som Vendeé Globe regattaen, Sidney – Hobart og Fastnet Race som går fra Irland.  Treneren deres, Santi Casanova sier at de er klar til å seile, men at det kan bli ennå tøffere for dem der ute fordi de ikke alltid er så sterke som mennene.

Ta en tur til Alicante.
For alle som er interessert i seiling blir det i dagene før startskuddet, den 11. oktober,  anledning til å se hvordan mannskapene lever ombord, hvilke hjelpemidler de har til seiling og navigering og  i det hele tatt få et førstehånds innblikk i “Volvo Ocean Race Experience”. På brygge tolv ligger disse aktivitetene. På brygge fjorten, som nylig ble åpnet for publikum,  får du i avdelingen: The Crew Zone, et innblikk i livet ombord under en slik regatta.
Denne delen av utstillingen mener mange er den mest interessante sammen med det nye museet.

Noen tider rundt Volvo Ocean Race: The Race Village åpner fra 2. til 11. oktober. Her blir det underholdning for voksne og barn. Og fra 3. til 11. oktober, hver kveld kl. 21 blir det konserter. Her spiller bl.a. Vetusta Morla, Fangoria, Miss Caffeina, Leiva, Sidecars, Dinero, Space Elephants, Vilanoise, Guille Milkyway og Cristian Set-Foc. Den 3. 5. og 10. oktober blir det Pro Am regattaer  og 4. oktober kjøres det plasserings-regattaer i havna. Vil du vite mere så gå på nettet på www.volvooceanrace.com    

Det nye Volvo Ocean Race museet.
Ligger i De har alle bakgrunn fra en rekke regattaer som Vendeé Globe regattaen, Sidney – Hobart og Fastnet Race som går fra Irland den tidligere Marinestasjonen Oran på Levantebrygga Å bygge om den gamle stasjonen og skape et moderne museum var ikke lett. Området  dekker I dag 1.3 mål  og har 530 kvadratmeter med  utstillinger.  Kafé og terrasse: 250 kvadratmeter. Her prøver man å skildre livet ombord under Volvo Ocean Race Regattaen. Mange av dem som besøker museet er passasjerer fra Cruiseskip, turister, skoleklasser og bussreiser. Og nå under starten på Volvo Ocean Race regattaen vil det komme ekstra mange. I museums-shoppen er det et stort utvalg av suvenirer og klær. Kafé for de sultne er her også.  
 Museet ligger ved inngangen til havna i Alicante. Spør etter Volvo Ocean Race.  Åpent fra tirsdag –torsdag, kl. 10-14, fredag og lørdag kl. 10-18 og søndag kl. 10-14.  For kontakt:  www. volvooceanrace.com

0 comentarios :

Publicar un comentario