viernes, 26 de septiembre de 2014

Leserinnlegg


LAVERE SKATT 

Venstresidens årelange bløff om at befolkningen må skattes halvt i hjel for å opprettholde gode velferdsordninger er i ferd med å bli avslørt. Det er fullt mulig å redusere skatter og avgifter samtidig som velferdssamfunnet forbedres! Fremdeles gjentar AP’s nye leder, Gar Støre, at om en reduserer formuesskatten, må en øke andre skatter, ellers går det galt! Han nevnte ikke at månelandingen, som kostet oss minst 7 mrd, gikk ut over velferden vår, eller at å bevilge 35 mrd til et nytt OL i Norge vil ha noen betydning for velferden vår! Han forstår ikke at lavere skatter skaper høyere aktivitet i næringslivet og dermed sikrer arbeidsplasser, som igjen reduserer det offentliges utgifter. Han forstår ikke at å senke selskapsskatten til samme nivå som våre konkurrenter i andre land, vil styrke vårt næringsliv og gi nye inntekter til staten. Hans regjering senket denne skatten med en prosent, samtidig som andre land rundt oss senket den med  rundt 6 prosent. Sverige har nå 21% og vi 27% selskapsskatt. Vi får derfor konkurser i næringslivet som igjen påfører staten store utgifter.

Vi kan altså glede oss over at arveavgiften er fjernet og at skatt på alminnelig inntekt er redusert. Til sammen er det gitt 7,4 mrd i skattelette i inneværende budsjett. De som tror at skattelettene stopper med dette, må tro om igjen. Selv om FrP i regjering nå har levert historiens største skattekutt, vil ytterligere reduksjon i skatt og avgifter  komme i statsbudsjettet for 2015! Det vurderes høyning av bunnfradraget, ytterligere reduksjon av formues-skatten og flere andre kutt. Bare reduksjonene i bompenge-systemet vil gi milliarder i lette etter hvert!  Bompenger er jo en ekstra skatt. Alt dette vil styrke din personlige økonomi! Det vil styrke bedriftenes konkurranse-evne og dermed sikre arbeidsplassene. Lavere skatter senker inflasjonspresset og hjelper oss på veien til å nå et prisnivå som er konkurransedyktig mot andre land. Til syvende og sist gjør denne politikken landet vårt levedyktig. Det er bra for folk flest!

Så hevder venstresiden at de rike får mest. I kroner og øre gjør de det. Det er takket være den progressive beskatningen som de rødgrønne er sterkt for og til og med ønsker å forsterke! SV vil at toppskatten skal økes til 80%! Om du høyner minstefradraget med 20000 kroner og høyner alle nivåer tilsvarende, vil en som betaler toppskatt da få 16000 kroner i skattelette mens en med 30% skatt på øvre del av inntekten vil få kun 6000 kroner! Dette kan de rødgrønne takke seg selv for! Progressiv beskatning er forøvrig med på å øke kostnadsnivået i landet. Det fordyrer produksjonskostnadene i våre bedrifter fordi lønnsutgiftene stiger sterkere enn hva ville vært tilfelle med en flatere beskatning. Med 80% toppskatt vil en bedrift måtte ut med 100000 kroner for å gi en ansatt netto lønnsøkning på 20000 kroner! Det økede kostnadsnivået gjør igjen sitt til at lavtlønnede blir fattigere. Dette er den onde sirkel som venstresiden har skapt med sin misunnelse-politikk! Norge har i dag en større andel fattige enn USA, til tross for at vi regnes som verdens rikeste land og til tross for at venstresiden har sittet 8 år i en regjering med flertallet på stortinget med seg! Det var nettopp denne regjeringen som gikk til valg på å gjøre noe for de fattigste i landet vårt!

Mitt syn på skattepolitikk er følgende. Vi må avvikle den progressive beskatningen! Det må gjøres slik at netto-lønningene ikke automatisk blir høyere av den grunn. Dette er en komplisert oppgave. Men, det kan gjøres ved en direkte omregning fra nettolønn til ny bruttolønn med flat beskatning på 25%. Metoden vil være å ta utgangspunkt i dagens nettolønn og beregne ny bruttolønn ut fra 25% beskatning på nettolønn som overstiger minstefradraget. Dette vil gi våre bedrifter en stor utgifts-reduksjon samtidig som utbetalt lønn forblir den samme.  Da kan en ikke kritisere med at de rike får mest. Alle får helt likt, mens skatteletten går til næringslivet. Denne skatteletten kan selvfølgelig justeres til et nivå som er rimelig sett med statens øyne.

Den progressive beskatningen har ikke gjort noe godt for landet vårt. Det eneste måtte være at den har tilfredsstilt venstresidens misunnelse av de som fortjener høy lønn. Den har økt utgiftene i næringslivet, dempet innsatsviljen hos de ansatte, vært med å øke inflasjonen og indirekte gjort de fattige fattigere!

Odd Furuseth, oafuru@hotmail.com

0 comentarios :

Publicar un comentario