viernes, 26 de septiembre de 2014

Urter reddet livet mitt!


I mai i fjor fikk Arne Holst fra Hamar den verst tenkelige beskjeden med diagnosen aggressiv prostatakreft. Legen utelukket operasjon, cellegift og strålebehandling og mente han i verste fall kunne ha bare seks måneder igjen å leve. 

Siden har Arne deltatt på kurs i alternativ medisin i Oslo, og delt sin positive erfaring med bruk av urter. Arne Holst blir også å treffe på kurset som blir holdt i La Nucia den 25. og 26. oktober. 

Mye gråt
Jeg er kreftfri, starter han med. En lydhør forsamling hører hvordan problemene begynte med hyppige toalettbesøk som endte med at vannavlatningen plutselig stoppet opp. Han fikk lagt ut drens på sjukehuset og begynte å spise flere urteprodukter med en gang. Etter fire dager oppsøkte han sin fastlege som ikke fant ovne kjertler da hun undersøkte ham, men likevel rådet han til å oppsøke en spesialist på urologi. 
9. mai gikk han inn døra til Moelv Spesialistsenter hvor han etter noen dager fikk sitt livs verst tenkelige beskjed – aggressiv prostatakreft med sannsynlig kort levetid igjen.
Det ble mange tunge stunder og mye gråt i dagene som kom, sier Arne før han gnistrer til og sier: Jeg ville kjempe for livet mitt, og ikke dø som 64-åring.

Alternativ behandling
Siden legene ikke ville operere eller gi annen behandling var hormonsprøyter for å forsøke å holde kreften i sjakk så lenge som mulig, eneste tilbudet han fikk. Arne Holst leste mye om alternativ behandling og fant ut at flere hadde blitt friske etter kostholds-endringer og bruk av urter. Han kontaktet noen av dem, og som han selv beskriver bestemte seg for å stappe i seg “haugevis” av utvalgte urteprodukter. Han var heller ikke ukjent med slike produkter siden hans samboer May Britt Haug, arbeider som Ki-terapeut og hadde snakket varmt om hvor viktig det er med riktig kosthold og bruk av naturens eget apotek i form av urter og kosttilskudd til forebygging av sykdommer.

Godt trent
For 14 måneder siden var ikke urter og kost-tilskudd noe for meg. Jeg avfeide det som tull og tøys, sier Holst til forsamlingen som lyttet intenst til hans livshistorie. Han forteller om sin tid som aktiv idrettsmann, om kosthold, gode gener og tannlegen på Hamar som ødela tennene hans. Kreft var en sykdom han dyttet unna – en sykdom som rammet andre enn ham selv. 

Urter
Han hadde lest i tidligere artikler i Ringsakern om at kroniske betennelser kunne være årsaken til en lang rekke sykdommer. Arne Holst tok mange grep. Han la om kostholdet til mer fisk, kylling og grønnsaker. Han sørget for ernæringsmessig riktig og balansert næring i form av nødvendige vitaminer, mineraler, aminosyrer, fettsyrer og antioksidanter for å forebygge de farlige kroniske inflammasjoner og betennelser som er sykdomsfremkallende. Sukker som er kreftcellenes beste næringskilde, kuttet han ut fullstendig. Jeg spiste seks forskjellige urteprodukter i fire måneder kombinert med tre runder med hormonsprøyter, forklarer Holst.

Erklært frisk
I november i fjor forbløffet prøvene legen. Arne Holst ble erklært kreftfri og legen hadde aldri opplevd slik utvikling av et sykdomsbilde som hans, tidligere. Jeg spiser fortsatt urter og tar grunnernæring som kroppen trenger, men ikke i slike doser som tidligere, sier Holst som for ikke mange dagene siden var til ny kontroll hos legen.
De fem siste prøvene har hatt verdier på 0,5 og jeg er frisk som en fisk, humrer Arne Holst. Flere i forsamlingen vil høre mer og stiller en rekke relevante spørsmål. Arne Holst svarer og tenner et håp for flere

PS! Denne artikkelen er skrevet med utgangspunkt i Arne Holsts erfaringer. Alternativ medisin har hjulpet ham, men kan oppleves annerledes for andre syke pasienter. Vi hevder ikke at alternativ medisin kan erstatte skolemedisinen.

0 comentarios :

Publicar un comentario