viernes, 12 de septiembre de 2014

Oppskrifter - oliven


Oliven kan brukes til utrolig mye. Ha den i ulike retter, i brød og bakverk, og selvfølgelig som snack ved siden av annen god mat!


Kylling i form med oliven


1 kylling, eller tilsvarende
1 sitron, skivet
200 gram sorte oliven
100 gram chorizo
5 fedd hvitløk
1 rød paprika, delt i 8
8 sjalottløk
2,5 dl kyllingkraft (hvitvin)
2 ss smør
½ ts røkt paprikapulver
Salt og pepper
Bruk en langpanne eller et stort ildfast fat. Legg kyllingbiter, sitronskiver, oliven, chorizo, hvitløk, løk og paprika i formen. Pensle kyllingen med smeltet smør og dryss over røkt paprikakrydder, salt og pepper. Hell tilslutt kraften over det hele. Stek alt i forvarmet ovn ca. 200 grader 30 minutter. Server med ris og salat. 



Muffins med oliven


God nistemat på piknik, på stranden, til skolematen eller til grillmaten! 
120 gram smør
1 liter hvetemel
½ liter sammalt hvetemel
5 ts bakepulver
2 ts salt
10 egg
½ liter naturell yoghurt
250 gram fetaost, i terninger
3 dl svarte oliven, delt i to
Ha smøret i en kjele og smelt. Ha mel, salt, bakepulver, oliven og fetaost i en bolle og bland godt. Visp egg med yoghurten og bland i det smeltete smøret. Ha dette i melblandingen i bollen og rør godt. Bruk muffinsformer og fyll dem 2/3 fulle. Stekes i 200 grader 20 minutter. 



Oliven tapenade


Godt på tapasbordet på små brødbiter, eller som en topping til egg, tomat eller annet. Du kan også ha alt i en salat for å få den gode olivensmaken med salaten. 
250 gram svarte oliven
100 gram kapers
75 gram ansjosfilet
2 fedd hvitløk, finhakket
5 ss ekstra virgin olivenolje
2 ss sennep, dijon
Pepper
Bruk gjerne oliven med steiner da de har mer smak enn uten stein. Ta så ut steinene. Skyll ansjosen i vann. Ha alt i en blender og kjør til en jevn pure. 




Focaccia med oliven


Herlig ovnsbakt brød som passer utmerket til grillmat og tapasbordet. 
½ kg hvetemel
50 gram gjær, ev. tørrgjær
1 ts salt
3,5 dl vann
2 ss ekstra virgin olivenolje
200 gram fetaost
3 dl svarte oliven
2 dl cherrytomater
Ha mel, salt og eventuelt tørrgjær i en bolle. Varm vann og olivenolje til 37 grader og rør ut gjæren. Bland dette i det tørre til en smidig deig. Tilsett mer mel om den er for klissete. Smør bollen med olivenolje og legg i deigen. Dekk med plast og hev 1 time. 
Smør en langpanne med olivenolje og ha deigen utover i pannen. Dekk med plast igjen og hev 1 time. Strø salt over deigen og trykk oliven og fetaostbiter ned i deigen. Stekes ved 220 grader i 20 minutter. 





0 comentarios :

Publicar un comentario