viernes, 26 de septiembre de 2014

Kinesisk medisin i Albir!


Bernardo Garcia Simarro bor i Albacete, og er utdannet innen kinesisk medisin blant annet i Kina. Nå vil han åpne praksis også i Albir. Aktuelt Spania hadde gleden av å overvære deler av første konsultasjon med en av hans pasienter. 

Den første konsultasjonen besto først og fremst av å stille en grundig diagnose. Først en grundig fysisk undersøkelse og samtale om hva som plager pasienten. Så tok han den tradisjonelle pulsprøven, hvor hvert punkt representerer ett spesielt organ i kroppen. Deretter tok han en titt på tungen.  Kosthold ble gjennomgått. En liste ble utarbeidet med hva som må tas ut av normalt kosthold, og hva som er ekstra bra å spise. 
Pasienten har slitt med knær og hofter, og Bernardo fant raskt ut at ved å bearbeide hofter og rygg med manipulerende massasje, så ville ryggen rette seg og hoftebeina stå rett slik at bena ble  like lange. Pasienten forteller at etter bare 3 konsultasjoner er hun mye bedre i ryggen. Pasienten har også hatt diverse andre plager som tapper kroppen for energi. Ved hjelp av akupunktur og endret kosthold har pasienten allerede etter 3 behandlinger fått et helt annet liv. Hun har betydelig mer energi, og har gått ned flere kilo. Når man tar denne behandlingen vil nemlig vekten justere seg opp etter ned, etter som pasienten er over- eller undervektig. 

Det er vanlig å få 1 behandling pr. uke i starten, men etter 2-3 behandlinger kan man vanligvis gå ned til et par behandlinger i måneden.

Bernardo tilbyr en tolk til første konsultasjon dersom du ønsker oversetting fra spansk. 

Fakta om tradisjonell kinesisk medisin

Tradisjonell kinesisk medisin er et medisinsk system som ble utviklet i Kina tidlig på 1950-tallet, og som er en modernisert versjon av gamle tiders Kinesisk medisin (KM). I TKM henter man også kunnskap og behandlinger fra vestlig medisin.  TKM er akseptert som en fullverdig del av det offisielle helsevesen i Kina og i Øst-Asia, men regnes som alternativ behandling i det meste av den vestlige verden.  Den innbefatter behandlingsmetodene akupunktur, akupressur, moxibusjon (moxa-brenning), kopping, ulike massasjeteknikker, urtemedisin, meditasjon, kostholdsveiledning og fysiske (trenings)øvelser, som for eksempel tai chi. 
Tai chi  var opprinnelig en kinesisk kampsport som handlet om helse, kroppsteknikk og selvforsvar. Flere utøvere mener at sporten kan forebygge en rekke sykdommer og forlenge livet. Tai chi blir benyttet ved plager som f.eks  stress, nervøsitet, angst, humørsvingninger og muskelspenninger. Men også mot ryggproblemer, leddgikt, hjertelidelser, diabetes, alzheimer, fibromyalgi, depresjoner og kreft. Treningsformen blir ofte anbefalt til eldre, spesielt for å forbedre balanseevnen og hindre fallulykker.  Blant de viktigste, underliggende teoriene er filosofien om Yin og yang, og Qi, de fem elementene (wu xing), kroppens mediansystem, Zang Fu, de seks bekreftelsene, fire nivåene osv.
Utøvere av TKM begynner gjerne behandlingen med å stille en rekke spørsmål om hvilke symptomer pasienten har og har hatt. Symptomene tolkes så i tråd med teoriene bak TKM.   Utøverne vil også være opptatt av å observere ulike faktorer ved en pasient for å stille en diagnose: Her kommer f.eks. tilstanden til øyne og kroppsholdning, ansiktsfarge,  tunge, puls, ja til og med lyd og lukt på ånde og kroppsvæsker inn.

0 comentarios :

Publicar un comentario