viernes, 26 de septiembre de 2014

En koselig søndags formiddag på Restaurant Moli de Xirles


En skikkelig het søndags formiddag i august pakket vi bilen med barn, barnebarn, leker og lekesykler og tok turen til den koselige lille landsbyen Xirles. Her fant vi en herlig oase av en restaurant, nemlig Restaurante Moli de Xirles. 

Møllen i Xirles ble bygget i 1836, og var i drift med å male hvete og produsere elektrisitet helt fram til 1960. I 1971 ble møllen bygget om til restaurant, men de opprinnelige murveggene står fremdeles. Dette skaper en ekte atmosfære fra den svunne tid. Du kan se spor etter den gamle møllen inne, og innehaver Rafael Gadea viser stolt fram en modell av møllen slik den var da den var i drift. I den store terrassen/hagen er det spent opp selduk mellom de store, gamle trærne, og bekken renner stille rundt tomten. 
Her finner vi et eldorado for både de voksne og for barna. Det er svalt, mye plass for lek og koselige bord både ute og inne.  Det finnes også et svømmebasseng for de som har lyst til å bade før eller etter maten. 
Restaurantens kapasitet er rundt 300 gjester. Det kan man se på størrelsen på grillen og på alle de store paellapannene som henger på veggen inne. Paellaen ble testet, og den falt i smak både hos store og små! Rikelig med fisk og reker og til og med kreps, var det på den. Vi ble enige om at dette var blant “topp ti”.
En av gjestene valgte lammeskulder stekt i ovn, og den var både smakfull og saftig. En annen valgte kylling med tilbehør, og den var også av det bedre slaget. Prisene var ikke noe å si på heller, hovedrettene kostet fra 9-15 euro.  Servicen var upåklagelig, men siden mange hadde tatt turen på samme klokkeslett, så tok det hele ganske lang tid. Man skal ha god tid på en søndags formiddag, og for vår del var det absolutt ikke noe problem. 
Moli de Xirles er perfekt hvis man ønsker en rolig sval stund mitt i sommerheten, og når det er kjøligere i luften er det rikelig med plass inne i restauranten.
Gode ,smette og fornøyde etter en koselig ettermiddag forlot vi restauranten og vi gleder oss til å komme tilbake til denne koselige plassen. Har du ikke vært i Xirles før, bør du absolutt ta en liten spasertur i de smale gatene mellom de sjarmerende husene. Her er det rent og pent, og veldig typisk spansk. Du kommer til Xirles ved å kjøre helt igjennom Polop, og i den siste rundkjøringen når du kommer fra La Nucia, følger du skiltingen til venstre. Restauranten ligger på høyre hånd like før du kommer inn i landsbyen. 

0 comentarios :

Publicar un comentario