viernes, 26 de septiembre de 2014

Internasjonal Båtmesse i Barcelona.


Verdensberømt er  båtmessen som nå igjen går av stabelen i Barcelona. Iår er den åpen fra den 15. til og med den 19. oktober. Det vil bli vist siste nytt i sport og fritidsbåter med både motor og seil. De fleste internasjonale båtbyggere stiller opp her, slike som Pelle Peterson, Dafour, Bavaria, Sessa Marine, Furuno, Garmin og Iberia. Her finner du allslags utstyr og motorer som Evenrude, Honda, Yamaha og Zodiac for bare å nevne  noen. Salon Náutico de Barcelona, som båtmessen heter, er desidert verdens største med fem store paviljonger og mange brygger.
Iår er det messe nummer 53 som går av stabelen og dette gir vel et perspektiv både på messens image og popularitet!
Seilbåter, motorbåter, katamarans, fiskebåter og gummibåter, blir vist i Salon Náutico i Port Vell, Barcelonas gamle havn. Her ligger det i alt  godt over 250 båter dette året, - til å beskue og til å gå ombord i. Den praktiske delen av båtmessen gir unge besøkere sjansen til å prøve ut forskjellige sporter som kajakk, kano eller paddle surfing.
I den gamle Marinaen, - Marina Tradicional blir det vist trebåter, og her  blir det workshops og flere konserter. I denne delen av båtmessen vil det bli vist hvordan trebåter ble bygget før i tida. Ellers blir det utstilling av fotos   og videos fra regattaer, forskjellige foredrag og demonstrasjoner av nytt utstyr. Er du båtmann/kvinne så får du her et flott tilbud til å beskue det siste på markedet. Fem dager fullpakket med båt. De regner iår med et besøkstall på nærmere 200.000 mennesker!

Hvor går veien: 
Opp og ned på én dag blir heller strevsomt fra Costa Blanca; - 1.000 km tur retur. . Men tar du det som en trip med én eller to overnattinger blir dette en fin opplevelse. Entré til båtmessen er 12 Euro. Fagfolk og businessfolk går gratis. Tog tar rundt 5 til 6 timer. Toget stopper  midt i byen med gode hoteller i nærheten.  Barcelona er en by med flott arkitektur, havn og avenyer. Vil du se det viktigste så kan du ta en ”Hopp på Hopp  av” buss som  går fra Plaza Catalunya oberst i gågaten Ramblas.

0 comentarios :

Publicar un comentario