viernes, 12 de septiembre de 2014

Kviser kun ett tenåringsfenomen? Dessverre ikke!


Akne er det vanligste hudproblemet. Hormonelle svingninger, stress, miljøforurensning og mangel på søvn er triggere for urenheter. Jo hardere du prøver å bli kvitt kvisen (intensiv rengjøring, kamuflasje og sminke) jo verre synes problemet å være. 
Salisylsyre er en viktig ingrediens i kampen mot kviser. 

Salisylsyre fjerner døde hudceller og stimulerer cellefornyelsen som gjenoppretter huden raskere. Den reduserer hevelse og rødhet. Salisylsyre åpner tilstoppede porer og reduserer dermed urenheter. 

Andre ingredienser regulerer også talgproduksjonen og beroliger huden. Huden har gode og dårlige bakterier som konkurrerer med hverandre. Antibiotika kan være en løsning dersom du er sterkt plaget av akne. Akne skyldes visstnok bakterien Staphylococcus. 

En kveld legger du deg kanskje med feilfri hud og på morgen oppdager du kanskje at du har fått en kvise i ansiktet ditt. 

Mens vi sover jobber huden og rundt fire om morgenen, er det en topp i talgproduksjonen. Fet hud fører til tilstoppede porer, slik at talgen ikke får kommet ut, akne bakteriene begynner å jobbe og på kort tid har du en kvise. En krem (detox) fører til at porene ikke blir tilstoppede, og dermed har den også en antibakteriell effekt. 
En irriterende egenskap til akne er at det kan gi arr og pigmentflekker. Klemming av kviser øker sjansen for arrdannelse. 
Det finnes kremer som kan minske sjansen for arrdannelse, og kremer som kan redusere eksisterende arr. 

0 comentarios :

Publicar un comentario