viernes, 26 de septiembre de 2014

Sykkelstier i Calpe


BIciCalp er en plan som går ut på å skape 24,5 kilometer med sykkelstier, målet er å fremme bruken av alternativ transport som er sunnere for miljøet. Sykle i Calpe vil bli enklere enn noensinne med de nye sykkelstiene som tar sikte på å dekke hele komunnen. Prosjektet vil ved hjelp av sykkelveiene koble sammen attraksjonene i byen.

Planen er å lage 16,3 kilometer sykkelvei parallet med kjørebanen og 8,2 kilometer med sykkelfelt, et sykkelfelt vil si en bane i kjørebanen hvor det også finnes andre kjøretøy. Sykelfeltene vil bli lagt til steder hvor det ikke vil være plass til en hel sykkelvei, foreksempel i gamledelen av Calpe. I sykkelfeltene vil sykelisten har forkjørsrett og fartsgrensen vil være 30 km/t.

Prosjektet vil bruke strekningen med sykkelstien som ble laget i Calpe i 2008 som går fra tennisklubben til kløften del Quisi. Det er kommunale ingeniører som står bak planen om sykkelstiene som vil dekke store deler av kommunen. Sykkelstiene vil nå inngangen til Peñón de Ifach, el parque de la Vallesa, la Casanova, la casa del Cocó, la Calalga og Las salinas. I tillegg vil ruten passere i nærheten av offentlige skoler, barnehager, legesenter, bussstasjonen og kulturhuset.

Prosjektet har som mål å fremme bruk av sykkel som et daglig fremkomstmiddel, men også som et middel til rekreasjon og turisme

0 comentarios :

Publicar un comentario