viernes, 26 de septiembre de 2014

Vinkveld på Pavarotti


2 kvelder med vinsmaking

Vinsmaking kan være så mangt. Det kan være de viktige forståsegpåerne som kan alt og kan gjette drue og jordtype i blinde bare av å snuse på vinen. Sånne som velger riktig vin til de forskjellige ingrediensene i de forskjellige retter.

Vår intensjon er ikke å løfte våre gjester opp på dette kunnskapsnivået. Vi inviterer glade vin-likere, og vil ta våre gjester med på en liten reise i spennende spansk vin, vi skal bli kjent med forskjellige bodegaer fra forskjellige distrikter fra sør til nord, øst til vest. 
Selve reisen er det Bodegaen som skal gjøre i praksis, vi inviterer dem hit til oss, og de vil presentere sin bodega, og prossessen fra drue til ferdig vin.

Allikevel – i den lille folderen hver deltaker fikk utdelt, ga vi en liten innføring av hvordan man smaker riktig på vin, hvordan man skal bedømme utseende, lukt og smak av vinen. Vi delte også ut et vurderingsskjema hvor hver deltaker selv kunne bedømme de forskjellige vinene. 
God prøveteknikk er ikke jåleri, du vil få større glede av vinen ved kunne litt om hvordan det gjøres profesjonelt. 

For å gjøre denne kvelden ennå mer fullkommen for gjestene, serverte vi enkel tapas som passer til de forskjellige vintypene.

På slutten av kvelden hadde vi en avstemning på hvilken vin som var kveldens vinner. Litt urettferdig, for det var flere viner som imponerte, og som absolutt hadde fortjent noen ekstra poeng. Men slik var det altså, en vinner skulle kåres, og den vinneren fra hver kveld som falt i smak og imponerte mest, var følgende: 






Fra Vegalfaro, en bodega som ligger i Requena ca. en halv times tur vestover fra Valencia ble vinneren en smakfull Rebel.lia 2008 rødvin. Kan kjøpes på Cafe Pavarotti.


Fra Bodega sant Vicent Ferrer de Teulada, som ligger i Marina Alta, ble vinneren en frisk og god Vermuth! Med en isbit og en appelsinskive smakte den så godt at det ble rift om flaskene, og vi venter på neste leveranse. Denne er kun å få kjøpt på Cafe Pavarotti.


0 comentarios :

Publicar un comentario