lunes, 29 de julio de 2013

Kinofestival i Alfaz Bedre enn noen gang!

Vi vil ikke påstå at det faktum at Aktuelt Spania skrev  to store artikler om Filmfestivalen i Alfaz hadde noe med dette å gjøre, men faktum est:
I år har festivalen vært mer populær enn på 25 år! 15% økning fra i fjor! Mer enn 10.000 besøkende fra inn og utland fant veien til Festival de Cine og festivalsjefen, den internasjonalt berømte regissøren Juan Luis  Iborra, var mer fornøyd enn  noen gang.  Festivalen gikk over ti dager og 25 kjente filmer ble vist, mange av dem i originalversjon med spanske tekster. En egen kortfilmfestival var det også med 27 kortfilmer. De beste kortfilmene ble premiert. Boken om Cine Roma 60 år ble også presentert og her spilte det norske koret Symphony Band fra Lillestrøm.
Under den store gallaåpningen  ble årets Faro de Plata, den kjente prisen for  filmarbeid, delt ut til Álex de la Iglesia, María Valverde og Antonio Resines.
At en liten by som Alfaz del Pi greier å tromme sammen til en slik internasjonal berømt kinofestival er utrolig, men i dag er Festival de Cine  på linje med San Sebastians og Madrids  filmfestivaler.

0 comentarios :

Publicar un comentario