lunes, 17 de febrero de 2014

Kinoguiden



Alabama Monroe

Originaltittel: The Broken Circle Breakdown
Regi: Felix van Groeningen 
Skuespillere: Veerle Baetens, Johan Heldenbergh, Nell Cattrysse, Geert Van Rampelberg, Nils De Caster, Robby Cleiren, Bert Huysentruyt, Jan Bijvoet 
Sjanger: Musikkfilm / Drama
Kinopremiere: 14.02.2014
Manus: Carl Joos, Felix van Groeningen
Nasjonalitet: Belgia / Nederland
Produksjonsår: 2012
Lengde: 1 t. 51 min.
Musikk:Bjorn Eriksson, TBCB Band
Egnethet: Voksen

OM FILMEN
Bluegrass-musikeren Didier og tatovøren Elise er vidt forskjellige, men fascineres av hverandres lidenskaper. De blir stormende forelsket og får en datter noe tidligere enn planen var - i den grad det forelå en plan. Da datteren etter noen år får en alvorlig diagnose, kommer deres divergerende livssyn opp til overflaten, og det idylliske familielivet forvandles til en kontinuerlig streben etter å leve opp til legens formaning om ikke å miste motet.

Med en kløktig ikke-lineær fortellerstruktur og filmmusikk så kledelig at en må tilbake til INTO THE WILD for å finne dens like, har Felix van Groeningen skapt en kompromissløs, oppriktig og sjeldent matchet heisatur i følelsesregisteret. Filmen har vunnet publikumspriser over hele verden, i alt fra Berlinalens Panorama-program, på CPH:PIX i København, og nå sist under Den norske filmfestivalen i Haugesund.

Cuento de Invierno


Originaltittel: Winter’s Tale
Regi: Akiva Goldsman 
Skuespillere: Will Smith, Jennifer Connelly, Colin Farrell, Russell Crowe, William Hurt, Jessica Brown Findlay, Matt Bomer, Kevin Durand, Kevin Corrigan 
Sjanger: Fantasy
Kinopremiere: 14.02.2014
Manus: Akiva Goldsman
Nasjonalitet: USA
Produksjonsår: 2014
Produksjonsselskap: Warner Bros. Pictures
Musikk:Hans Zimmer
OM FILMEN
En fortelling fra mytiske New York som spenner seg over et århundre om mirakler, møtende skjebner, og den evige kampen mellom ondt og godt.
I rollene finner vi blant andre Colin Farrell, Jennifer Connely, Russell Crowe og Will Smith.  En kald vinternatt bryter innbruddstyven Peter Lake (Colin Farrel) seg inn i et gigantisk herskapshus på Upper West Side i New York. Huset ser forlatt ut, men innenfor døren møter han den vakre og svært syke Beverly Penn (Jessica Brown Findlay), som er datteren i huset. I natten mørke begynner dermed en uendelig kjærlighetshistorie mellom en middelaldrende innbruddstyv og en ung døende kvinne.

RoboCop


Originaltittel: RoboCop
Regi: José Padilha 
Skuespillere: Gary Oldman, Joel Kinnaman, Michael Keaton, Samuel L. Jackson, Abbie Cornish, Jackie Earle Haley, Michael K. Williams 
Sjanger: Action / Sci-Fi
Kinopremiere: 14.02.2014
Manus: James Vanderbilt, Joshua Zetumer, Nick Schenk
Nasjonalitet: USA
Produksjonsår: 2014
Lengde: 1 t. 58 min.
Musikk:Pedro Bromfman
Egnethet: Ungdom/Voksen

Året er 2028 og det multinasjonale selskapet OmniCorp er i fronten av robotteknologi. I årevis har de levert droner til operasjoner i utlandet og nå er tiden inne for å ta teknologien hjem og enda et steg lenger.  Alex Murphy (Joel Kinnaman) er en hengiven far og ektemann og en fantastisk politimann som kjemper mot korrupsjon og kriminalitet i Detroit. Når han blir kritisk skadet i felten ser OmniCorp muligheten til å lage verdens første halvt-mann-halvt-robot politimann, en RoboCop. OmniCorps visjon om en hær av RoboCops i alle byer og en enorm gevinst til selskapet er i ferd med å bli virkelighet. Det eneste de ikke har tenkt på er at det er en mann inne i maskinen, en mann som vil sloss for rettferdighet.

0 comentarios :

Publicar un comentario