lunes, 17 de febrero de 2014

NY FOTBALLSESONG


Copa del Sol i Pedro del Pinatar hadde i år 4 norske toppserielag, seriemester Strømsgodset, cupmester Molde, samt Rosenborg og Haugesund, det vil si de lagene som markerte seg best i fjorårets norske fotballsesong. Denne turneringen går i regi av Norsk Toppfotball.  Motstanden i år var langt fra så sterk som ifjor, da flere lag som vanligvis kommer langt i Champions Leauge, var med.   I grunnspillet spiller hvert lag 3 kamper, og ingen norske lag møter hverandre. Derfor er det jo også litt vanskelig å sammenligne tilstanden på de forskjellige lagene. Men vi kan fastslå at seriemesteren og cupmesteren begge kom fra det med full pott.  Vi overvar 2 av kampene, Strømsgodset-Benfica, Angola  (1-0) og Molde-Vesatsjælland (2-1). Det eneste som varmet på de 180 minuttene var Moldes første kvarter mot danskene. Da var allerede  to baller plassert i nota etter glitrende angrepsspill. MFK slo   Benfica fra Angola   2-0 i deres siste kamp,  dermed ble det ingen finale. For å komme dit måtte moldenserne ha vunnet med fire mål eller mer mot afrikanerne.
Vi regner likevel med at lagets nye trenerduo, Tor Ole Skullerud og Geir Bakke fikk svar på noen spørsmål.  Ole Gunnar Solskjærs avgang og dertil etterfølgende spilleoverganger av førstelagsspillere skaper vel kanskje litt usikkerhet i rosenes by, men vi har tro på at det går bra. Starten på sesongen kan uansett neppe bli værre enn fjorårets.  Da sto laget med 0 poeng etter 4 kamper og det første poenget kom mot Odd.  Skullerud lover oss en bedre poengstart enn i fjor, og interessant skal det det jo bli, når Molde sparker i gang sesongen fredag  28. mars mot Vålerenga, klubben han selv trente før han ble U-21 trener for landslaget.  
Den nye treneren mener han har et godt grunnlag å jobbe videre fra, og sier han deler mye av den filosofien Solskjær står for.  Han vil ha angrepsvillig fotball, men også et forsvar som ikke lekker slik det til tider har gjort.  Solskjærs tre sesonger i Molde ga to seriegull og et cupmesterskap, og det blir en utfordring å gjøre det bedre. Vi oppfatter imidlertid stemningen i hele apparatet som ”sulten”. Her skal det vises at alt ikke står og faller med Solskjær.  Treneren har tro på at laget skal utvikle seg ytterligere. Han betegner Molde som en klubb med flinke folk og tung kompetanse. Skullerud forteller til Aktuelt Spania at han alltid har hatt et hjerte for Molde, og at han har fulgt laget ganske tett i mange år.   Da han fikk denne jobben i fanget, nølte han ikke, selv om det blir mye pendling fra Oslo i en periode framover.  Han betegner seg og sin familie  som et  typisk A4-eksemplar: Gift, to barn og hund.
Hva så med forsterkninger. Han legger ikke skjul på at jakten på nye spillere vil fortsette. I Norge lukker overgangsvinduet i slutten av mars, så det er fortsatt tid til å handle.  Solskjær har tatt med seg toppspillere som Mats Møller Dæhli og Jo Inge Berget, mens laget har fått islendingen Björn Bergmann Sigurdarson fra Wolverhampton. Den norske fotballsesongen er snart i gang igjen. Kan Strømsgodset forsvare gullet, hva vil Branns nye svenske trener Rikard Norling kunne oppnå i Bergen, og vil Molde fortsatt dominere i toppen sammen med Rosenborg. Og ikke minst: Haugesund blir kanske enda bedre i år enn fjorårets tredjeplass.

0 comentarios :

Publicar un comentario