viernes, 20 de diciembre de 2013

KINOGUIDEN

El Hobbit: La Desolación de Smaug


The Hobbit: The Desolation of Smaug 3D
Regi: Peter Jackson
Skuespillere: Martin Freeman, Benedict Cumberbatch, Elijah Wood, Evangeline Lilly, Cate Blanchett, Hugo Weaving, Luke Evans, Ian McKellen, Christopher Lee, Andy Serkis, Orlando Bloom
Sjanger: Eventyr / Fantasi
Kinopremiere: 13.12.2013
Manus: Fran Walsh, Phillippa Boyens, Peter Jackson, Guillermo del Toro
Nasjonalitet: New Zealand / USA
Produksjonsår: 2013
Produksjonsselskap: MGM, WingNut Films, New Line Cinema
Musikk:Howard Shore


Fra den Oscar-vinnende filmskaperen Peter Jackson kommer “Hobbiten: Smaugs ødemark”, den andre filmen i en trilogi som bygger på det stadig like populære mesterverket “Hobbiten” av J.R.R. Tolkien.
I “Hobbiten: Smaugs ødemark” fortsetter det store eventyret til hobbiten Bilbo Lommelun. Sammen med trollmannen Gandalv den Grå og tretten dverger ledet av dvergeprinsen Thorin Eikenskjold fortsetter de det farlige oppdraget om å gjenerobre Ensomfjellet og det legendariske dvergekongeriket Erebor.
Reisefølgets ferd fortsetter østover i Midgard. Underveis møter de hamskifteren Beorn som ikke alltid er like lett å ha med å gjøre. I den forræderske skogen Myrkskog må de hanskes med ondskapsfulle og motbydelige edderkopper og mystiske og farlige skogalver. Etter en stopp i Langsjøby når de til slutt reisens mål: Ensomfjellet. I tillegg til at mot og visdom vil bli testet til det aller ytterste, vil vennskapet i reisefølget bli satt på prøve under møte med den største faren av alle - den mektige dragen Smaug.

12 Años de Esclavitud


Originaltittel: Twelve Years a Slave
Regi: Steve McQueen
Skuespillere: Chiwetel Ejiofor, Brad Pitt, Michael Fassbender, Benedict Cumberbatch, Sarah Paulson, Paul Dano, Paul Giamatti, Garret Dillahunt, Michael Kenneth Williams
Sjanger: Biografi / Drama
Kinopremiere: 13.12.2013
Manus: John Ridley
Nasjonalitet: USA
Produksjonsår: 2013
Produksjonsselskap: Regency Enterprises, River Road Entertainment, Plan B Entertainment. Musikk:Hans Zimmer


Brad Pitt og Michael Fassbender i historisk drama om New York-mannen som på midten av 1800-tallet kidnappes og blir offer for slaveri i de amerikanske sørstatene. 12 Years a Slave er filmen basert på den sanne historien om Solomon Nothurp, en fri svart mann fra New York som blir bortført og solgt som slave på 1850-tallet i Louisiana. Her følger vi hans desperate kamp for å komme seg tilbake til familien og livet. Som slave blir Solomon utsatt for ufattelig grusomhet, men møter også uventet godhet. Han må kjempe både for å overleve og for å beholde verdigheten. I sitt tolvte år som slave møter han en kanadisk slavemotstander som kommer til å forandre livet hans for alltid.

Diana

Regi: Oliver Hirschbiegel
Skuespillere: Naomi Watts, Naveen Andrews, Juliet Stevenson, Michael Byrne m.fl.
Sjanger: Biografi / Drama
Kinopremiere: 13.12.2013
Manus: Stephen Jeffreys
Nasjonalitet: Storbritannia / Sverige / USA


Naomi Watts spiller prinsesse Diana i et biografisk drama om den siste perioden i hennes liv, hennes verdenskjente skilsmisse og det hemmelig forholdet til en kirurg som i ettertid har blitt kalt hennes livs store kjærlighet. Filmen er et overbevisende portrett av den verdenskjente, avdøde Diana, prinsessen av Wales, vist gjennom de to siste årene i hennes liv. “Diana” forteller historien om hvordan hun gjennom å søke ekte og personlig glede i livet, oppnådde en posisjon som internasjonalt anerkjent ledestjerne innenfor humanitært arbeide. Filmen forteller også historien om prinsessens vanskelige skilsmisse fra Charles, prinsen av Wales, og om det påfølgende hemmelige forholdet til den respekterte hjertekirurgen Hasnat Kahn.
“Diana” er regissert av Oliver Hirschbiegel, mannen bak det Oscar-nominert for mesterverket “Der Untergang”. I tillegg til to ganger Oscar-nominerte Naomi Watts finner vi Douglas Hodge, Juliet Stevenson og Geraldine James på rollelisten.


0 comentarios :

Publicar un comentario