miércoles, 15 de enero de 2014

Bak den vakre fasaden Katherine Boo

Historien foregår i Annawadi, et slumområde som ble dannet i storbyen Mumbai, India i 1991. Etter som årene har gått, har tusenvis av mennesker flyttet hit bak de vakre fasadene til de lusuriøse hotellene. Blant kloakk og søppel har de bygget egne hytter, og prøver å overleve. Alle bærer på drømmer om en fremtid de ikke vet om det er verdt å håpe på.
I Annawadi lever mennesker som foreksempel “Abdul Hakim Husain”, han tror han er seksten år, men foreldrene er ikke helt sikre. Han er familiens forsørger og tjener penger ved å kjøpe, sortere og selge søppel.
“Bak den vakre fasaden” er en dokumentar om menneskene i Annawadi. Den handler om den korte veien mellom håp og desperasjon. Om kampen for å overleve, og om drømmen om et bedre liv. Vi møter mennesker som gjør det beste ut av det de har, og som sjelden mister troen på at det venter dem noe bedre i fremtiden. Vi hører om deres tro og tradisjoner. Boken er også et rystende innblikk i en del av dagens India.


Katherine Boo er undersøkende journalist og har i en årrekke dekket temaet fattigdom og fattiges muligheter. Hun har vært skribent i New Yorker siden 2001 og var før det redaktør for Washington Post. Hun har mottatt en rekke priser for sin journalistiske virksomhet. BAK DEN VAKRE FASADEN (Behind the beautiful forevers) er hennes første bok.

0 comentarios :

Publicar un comentario