miércoles, 15 de enero de 2014

Galgo Español - spansk mynde

Den spanske galgoen er en eldgammel rase, og er medlem av myndefamilien. Den engelske mynden er muligens en etterkommer etter den spanske galgoen, og i mange år i det tjuende århundre har oppdrettere krysset mynder og galgoer for en sterkere og raskere galgo, spesielt for veddeløp. En tradisjon i Spania har vært at de spanske myndene blir avlivet når jaktsesongen er over; dyrene blir ofte hengt og kvalt til døde. Organisasjoner for dyrerettigheter i hele verden protesterer mot denne årlige slaktingen av tusenvis av unge, friske hunder.

På grunn av galgoens rolle som jakthund på landet i Spania, blir hundene ofte behandlet svært dårlig. «Galgueros», som oppdretterne kalles, velger de valpene som ser best ut i kullet, og resten blir satt på gata. De som blir valgt lever gjerne ikke så lenge de heller, ettersom at de blir sett på som gamle etter to-tre jaktsesonger. Da blir de enten forlatt, skutt eller hengt.
Som andre mynder er galgoen en rolig og stille hund. De har også relativt god helse, selv om de er sensitive til anestesi. Dette er det viktig å informere veterinæren om, så hunden kan få best mulig behandling. De er laid-back og tilbringer gjerne en dag hjemme i sofaen, de er tolerante med småbarn og går godt med katter om de får en rolig introduksjon. Alt i alt er de perfekte familiehunder!

0 comentarios :

Publicar un comentario