miércoles, 15 de enero de 2014

Brokkoli

Brokkoli har blitt en av våre favorittgrønnsaker. Vi serverer her et knippe ulike retter med brokkoli som en viktig ingrediens. Prøv deg frem og pass på å bruke brokkoli minst et par ganger i uken!

Brokkolisalat



Brokkoli er godt lett kokt i små biter i en vanlig salat. Du kan ta det du har å lage kjempegode kyllingsalater med blant annet lett kokt brokkoli. Det rekker å ha brokkolien et snaut minutt i kokende vann, før du heller alt et dørslag. Da er brokkolien fortsatt sprø og god og kan brukes i eller til all mat. Her har vi valgt en salat med rå brokkoli, men om du vil kan du selvsagt koke den litt.

400 gram brokkoli, i små buketter
100 gramspekeskinke eller bacon
2.5 dl creme fraiche, gjerne lett
¼ rødløk, finhakket
50 gram solsikkekjerner
1,5 dl rosiner (erstatt gjerne litt med  gojibær)
1 ts balsamicoeddik
½ ts sitronsaft
salt


Stek kjøttet og legg på papir slik at fettet renner av før du har det i en liten bolle. Tilsett løken og creme fraichen. Rør videre inn med brokkolibitene, solsikkekjerner, rosiner, eddik og sitronsaft. Smak til med litt salt.

Pure av brokkoli


Purren er en fin måte å servere grønnsaker på. Her kan du krydre etter smak, eller bruk gjerne urter eller ulike krydder. Virkelig godt!

400 gram brokkoli, i biter
2 ss limesaft
2 ss kesam, mager
Hvit pepper
Chili eller tabasco


Husk at stilken i brokkolien også bør brukes. Her må vi koke brokkolien litt lengre enn ellers da vi skal mose den. La de koke til de er møre. Hell av vannet (ta vare på noe til speing). Bruk en stapper eller en stavmikser for å mose. Tilsett ønsket krydder/urter og kesam. Spe med litt av kokevannet om du vil en tynnere konsistens.

Lettvint kjøttpanne med brokkoli


I denne retten bevarer vi godt brokkolien sprø og god, med næring intakt. En enkel og utrolig smakfull rett. God som en liten forrett til mange eller som hovedrett. Da er denne porsjonen nok til 3-4 personer. Varier gjerne retten med andre typer kjøtt eller fisk.

450 gram kjøttdeig
800 gram brokkoli/blomkål
1 rødløk, finhakket
4 fedd hvitløk, finhakket
Salt og pepper
Urter og krydder etter egen smak
3 ss olivenolje til steking
2 dl rømme eller tilsvarende


Del brokkoli og blomkål i små buketter. Finhakk hvitløk og kutt løken i småbiter.
Varm stekepannen til den er god og varm. Stek kjøttdeigen ved fortsatt høy varme, og ha etter hvert i løk og hvitløk. Stek til kjøttdeigen er godt brunet og tilsett da brokkoli og blomkål. Rør alt godt sammen og smak til med salt og pepper og eventuelt urter og krydder etter eget ønske. Ha i creme fraiche eller rømme til slutt og bland dette godt inn.

0 comentarios :

Publicar un comentario