viernes, 29 de agosto de 2014

Calpe - I oktober er det fest



Calpe er en av den livligste turistdestinasjonen på Costa Blanca-kysten. Det kulturelle mangfoldet, som reflekterer historie, tradisjoner og følelser kan man oppleve ved en rekke festligheter som finner sted gjennom hele året. Men høydepunktet i ”fiestakalenderen” er helt klart oktober. Dette er måneden hvor de 2 mest populære fiestaene i distriktet finner sted, nemlig Oktoberfiestaen (Ølfestival) og fiestaen ”Moros y cristianos”  
Dette er åpne og inkluderende fiestaer som er godt egnet til å feire utendørs under middelhavssolen.


MOROS Y CRISTIANOS

Under fiestaen “moros y cristianos” spiller orginalitet, lys, fyrverkeri, krutt, farger og musikk hovedrollene. 

Det er tre hendelser som utgjør denne fiestaen: Paraden, landsettingen/første slag og “el miracle”andre slaget mellom “los cristianos” og “los moros”. Paraden finner sted lørdag 18. oktober fra 19.00. Paraden går fra Calle Benissa via las avenidas Ifac og Gabriel Miro til Plaza Colon. Dette er et show som setter prikken over i-en på et helt års arbeid, her spares det ikke på dans, musikk, farger, lys og ild. Alle “las filaes” deltar under showet hvor uten tvil hovedpersonene er kapteinene til “los cristianos” og “los moros”. Med sine vogner, pompøse pynt og drakter står de for det store overaskelsesmomente under fiestaen.

Landsettingen er den andre viktige hendelsen under fiestaen. Denne hendelsen finner sted til minne om den triste historiske dagen hvor de 7 barbar-skipene ankom stranden i Calpe. Denne hendelsen skjer på følgende måte: “Los moros” går om bord i lektere som kjører etter hverandre fra fiskehavnen til stranden “Del Arenal” hvor de går i land. 
Her venter “los Cristianos” som fyrer av hakebøssene, dette representerer en fiktiv kamp. 


Sist men ikke minst har vi  den siste hendelsen under fiestaen “moros y cristianos” “El miracle”. Dette er skuespill hvor både “los moros” og “los cristianos” er representert. Skuespillet finner sted ved Plaza Mayor. 

Disse tre hendelsene, sammen med festlighetene som hører med til en fiesta, i tillegg til prosesjonen og gudstjenestene gjør det absolutt verdt å besøke Calpe under disse dagene.



OKTOBERFEST

I år går Oktoberfesten av stabelen fra 24. Oktober – 2. November. Under disse datoene forvandler Calpe seg til mini- Munchen. Tusenvis av besøkende kommer til Calpe under Oktoberfesten for og nyte Bayersk øl, de typiske rettene som hører med og selfølgelig den ekte tyske festånden. Dette er den største og mest autentiske ølfestivalen som blir avholdt i Spania. Selfølgelig i en mye mindre skala enn ølfestivalen i Munchen, men med særegenheten til denne festivalen i behold. 

Helt i fra oppstart for nesten 3 tiår siden har denne festivalen vært kjent for å trekke til seg en betydelig strøm av tyske besøkende og en rekke andre nasjonaliteter, inkludert besøkende fra hele Spania. Opp gjennom årene har denne festivalen også blitt et must for innbyggerne i regionen tiltrukket av den unike atmosfæren.

Deltagerne kan nyte fantastisk musikk og typisk tyske matretter. I fjor under festivalen gikk det med 25 000 liter øl og tusenvis av grillede kyllinger, knoker, pølser og sist men ikke minst det berømte tyske brødet “Pretzel”. En av de største attraksjonene under denne festivalen i Calpe er live–musikken. Orkesteret “Steinsberger” står får den levende musikken, her får man høre ekte tyske sanger live. Dette orkesteret som består av 10 personer er svært kjent i Tyskland, og har de siste 17 årene  kommet spesielt til Calpe for å delta under festivalen.

0 comentarios :

Publicar un comentario