viernes, 29 de agosto de 2014

Feria de Murcia - en sann folkefest!


Med innslag fra det årlige slaget mellom Moros og Cristianos.

Tre hele dager til ende, varer det. Fra fredag den trettende til og med søndag den femtende september feirer folk i Murcia denne allsidige folkefesten.
Fredag, 13.09. Kl.19 spilles det gratiskonserter på forskjellige steder over hele byen. Kl. 21. spilles det Hip Hop i den store Murciaparken og kl.21.30 i Parque Fofó spiller gruppen Lemon Pop. Kl. 22 på Plaza de Cruz Roja blir det rock n´ roll. Forskjellige grupper vil her spille for å minnes den engelske gruppen Queen.
KL. 22.30 blir det flere opptog gjennom gatene bl.a. et stort blomsteropptog.  I den vakre Malecón-haven avsluttes så denne første fiestadagen med stort fyrverkeri.

Lørdag, 14.09. Kl. 9 spilles det Petanca  og vinnerne får premie. Dertspilles på den store plassen Plaza de la Pergola de San Basilio. Påmelding før kl. 8.30. Kl. 10.30 drar de to store gruppene med maurere og kristne gjennom byen. Kl. 11 åpner det store kunsthåndverk-markedet på plassen Quartel de Artellería. Her stiller kunstnere fra hele Pais Valencia ut sine varer. Om kvelden kl. 20 blir det fest for barna på Plaza de Cruz Roja.
Kl.21. samler maurere og kristne seg i Alameda de Colon for å gjennomføre et fantastisk opptog gjennom byen til Plaza Fuensanta.  Kl. 22 holder gruppen Boygroup Auryn  sin konsert i Murcia Parken.

Søndag 15.09. Hele dagen blir det konserter på festplassen Los Huertos. Det vil også bli servert småretter og tapas med drikke. Noen av gruppene er los Bravas, Los Gallos Rojos og den engelske gruppa The Blue Cow fra Calpe.  Kl. 12.30 blir det store, fargerik opptog med kristne og muslimer.

0 comentarios :

Publicar un comentario