viernes, 29 de agosto de 2014

Hotell i særklasse


Visste du at i Calpe er det en ung norsk jente som driver et fullverdig hotell. Trude Opseth er bare 26 år gammel og hotelldirektør på Hotel Gran Sol. Vi hadde fornøyelsen av å bo der et døgn.

Det første som slo oss da vi kom inn i resepsjonen var det avslappende miljøet, uformelt og fritt for stress.  Her er det ingen stramme damer eller herremenn i uniform som står på geledd. Uformelt, men hyggelig.  Denne fredagskvelden var det duket for arrangement, med middag, musikk og dans, noe de forøvrig arrangerer hele året.  Over 70 gjester hadde meldt fra at de kom, og fart på sakene ble det da Trude gjorde sin entre en times tid før arrangementet etter planen skulle starte. Rommene på dette helårsåpne hotellet er nylig pusset opp, og den leiligheten, eller la oss kalle den suiten, vi var heldige å få tildelt, hadde full utsikt mot festplassen.  Det er et godt tips til dere som vil prøve å bo her, spør etter leilighet, de er romslige, lekkert møblert og gir deg mye luft. Vi hadde i tillegg en fanatstisk utsikt mot bassengområdet og Calpeklippen. 
Tilbake til kveldens arrangement.  La det være klart med en gang. Dette hotellet er utstyrt med en prima kokk.  Alt vi bestilte var av topp kvalitet med utsøkt smak, fra først til sist. Mens kvaliteten var høy, er ikke prisene egnet til å skremme noen.  Her er også menyen satt sammen på en genial måte. Normalt vil det jo lønne seg å velge dagens meny om man er riktig sulten. Ja, den var der til 15 euro, inkl drikke. Det geniale består i at du også kan velge fra a la carte rettene og la disse gå inn i menyen. Prisene står bare ved hovedrettene. Velger du 3 retter, koster dagens meny deg prisen som står bak hovedretten, f.eks ovnstekt lammeskulder til 17,50 euro, som altså inkluderer forrett, dessert og en drikke, eksempelvis 1/2 flaske vin. Det er en ide flere burde ta til seg.
Etterhvert som gjestene strømmet på, steg stemnningen. Her var det mange som kjente hverandre fra før, og det er tydelig at Trude har klart å skape et miljø med en herlig blanding av fastboende og hotellgjester. Dermed har hotellet, som ligger midt i en urbanisasjon med samme navn, blitt et samlingssted for mange fast-boende, deriblant et stort antall briter. Denne kvelden sang friske Claire Gingell til kjente slagere, og gjestene fant fort dansetakten. 
For de fastboende som ikke har eget basseng, finnes muligheten for å benytte hotellets fasiliteter. Nå ønsker Trude at flere nordmenn skal få øynene opp for det hun kan tilby i Calpe.  Dette er ikke noe vanlig hotell, derfor kaller vi det et hotell i særklasse, uten sammenlikning forøvrig med TV-serien og John Cleese.  Dersom vårt inntrykk av hotellet, stemningen og maten er identisk med normalen,  kan vi anbefale Hotel Gran Sol på det sterkeste. Og ønsker du et privat arrangement, kan dette være stedet. Hygg dere!  En kort veibeskrivelse: Ta av til Calpe Sur fra N-332. Følg veien til rundkjøringen ved Masymasbutikken på venstre side. Du tar til venstre og følger hovedåren. Det er et godt stykke, så ikke mist tålmodigheten, du har ikke kjørt feil.  Du finner etterhvert hotellskiltet på høyre side.



Hotelldirektør Trude 
Historien bak det norske hotellet i Calpe er ganske morsom.  Familien har en bakgrunn fra Torrevieja, der Trudes farmor har hatt feriested i mange år. Nå ville Trudes pappa,  Tor, ha sitt eget feriehus for familien i Spania. Men han endte opp med et hotell.  For 3 år siden startet eventyret, med to av familiens døtre som var interesserte og villige til å ta utfordringen med å starte opp hotelldrift i Calpe. Etter en stund fant imidlertid Siw ut at hun ville gjøre andre ting, og Trude ble igjen alene.  26-åringen er ikke av skuggredde slaget.  Hun jobber hardt, smiler, er hyggelig med gjestene og går aldri tomhendt på vei tilbake til kjøkkenet. Hun har sin grunnkompetanse med bachelor fra BI og har vel hatt en liten drøm om en gang å få til en restaurant eller hotell. Drømmen besto også i å reise ut. To fluer i et smekk, lenge før hun hadde tenkt seg det, alt fordi pappa var på jakt etter feriehus. Nå er det slik at familien må ta seg til takke med det rommet som ledig når de kommer på besøk. Familien og pappa kommer så ofte de kan og håper alt skal gå bra. Vi tror de kan slappe av. Hotellet ser ut til å være i de beste hender.

0 comentarios :

Publicar un comentario