viernes, 29 de agosto de 2014

Pensjonistklubben i Alfaz gjenoppsto som Fugl Fønix!


Har du hørt om Hogar de Pensionista, (Pensjonistenes Hjem) i Alfaz del Pi?  Vel nå i varmen er dette en herlig oase med skyggefulle trær som hjelper til å holde deg kald! Enten kan du sitte ute, eller inne i den kjølige spisesalen. Om dagen serveres en god og enkel lunsj til åtte Euro, men om kvelden forvandles Hogar de Pensionista til en koselig BarBQ restaurant med alle tiders grillmeny til 13.30 Euro!
I dag kommer gjester fra mange land, men det var ikke alltid slik: For noen år siden var Aktuelt Spania for første gang på besøk hos Hogar de Pensionista. Den gang kom vi inn i et mørkt og støvete lokale hvor det satt noen mørke og støvete og spiste eller drakk: En eksklusiv klubb for eldre spaniere som ingen andre visste om, eller hadde trang til å besøke! Men etter hvert stakk det innom en vågal utlending eller to, og så ble det kjent at dette var et godt og rimelig spisested.

Et godt Tips i Sommervarmen:
Riktig fart på Hogar de Pensionista  er det blitt nå i august/september etter oppussingen. Flere og flere stikker innom og spisekartet blir bare bedre og bedre! Betjeningens språkkunnskaper  er ikke blitt pusset opp, men spisekartet har mange bilder så det er bare å peke. Etter seks måneder, var de ferdige med å pusse opp den gamle hacienda´n og resultatet er blitt imponerende.  Lyse, luftige spiselokaler med gode stoler og glade farger på veggene. I den vakre, fredelige haven sitter en stor gruppe glade gjester fra mange land med en matbit eller et godt glass. Enten finner du deg en plass i skyggen under de løvrike trærne, eller ute i sola hvis du tør.

Uten mat og drikke……
Om dagen serverer Hogar de Pensionistas en enkel og rimelig lunsj: Den dagen da vi spiste der var dagens Menu del Dia: Gaspacho, en kald grønnsakssuppe. Deretter Bacalao, hvite, faste torskestykker med poteter, grønnsaker og smeltet smør. Dessert: hjemmelaget ostekake. Drikke inkludert. 8 Euro! Det er ikke tvil om at Hogar de Pensionistas er blitt et bra sted for et godt måltid! På søndager er det også levende musikk og show. Enjoy!

Hyggelig Grillfest
Om kvelden blir Hogar de Pensionista forvandlet til en koselig BarBQ restaurant med grillmeny til 13.30 Euro! Se her: Først får du servert baconsalat og en hvit, spansk geitost. Derpå kommer det reker i hvitløksaus. Og så begynner The Bar BQ: Forskjellige biffer, koteletter, ribbe og pølser, alt stekt på en diger åpen grill. Pluss de forskjellige sauser og ketchup som må til når der  serveres grillmat. Valget er ditt!  Bakt potet og annet tilbehør. Et godt glass vin en kald øl eller mineralvann.
Husk at på lørdagskvelden er det levende musikk til grillmaten så da kan du ta deg en svingom. En virkelig koselig kveld.
Denne Hogar de Pensionista restauranten er Casa de Culturas nærmeste nabo i Alfaz del Pi. 

Som regel er det ikke nødvendig  å bestille bord, men på grillfestene om kvelden kan det være lurt.

0 comentarios :

Publicar un comentario