viernes, 29 de agosto de 2014

Nytt dagsenter tatt i bruk i la Nucia


Sent, men godt, Herr Kunsel.
Det nye sentret ”Centro de Dia”, i la Nucia, er nå offisielt åpnet og her har la Nucia fått et av de mest moderne dagsentrene på Costa Blanca. Borgermester Bernabé Cano var tilstede under åpningen og han fikk mye ros for  dette moderne dagsentret. Bygget er på tre etasjer med flere rom for sosialtsamvær, kafeteria og behandlingsrom for  forskjellige tjenester.  
Hva tilbyr så et slikt dagsenter? AS har vært innom og kan fortelle at eldre her får behandling i fysioterapi, fotterapi, stell av håret og andre tjenester. De eldre kan komme å få noe og spise, de kan delta i forskjellige kurs og workshops, de kan lese, prate eller bare sitte og hvile ut. Lege, sosialarbeider og psykolog vil besøke sentret regelmessig og en sykepleier vil alltid være tilstede.
Centro de dia i La Nucia blir primært et senter hvor de eldre kan være dagsover, slik at de pårørende får en hvilepause. Mens de er på sentret kan de ta imot besøk av slekt og venner. Men under måltidene er det ingen besøk.

Noe om tankegangen bak Centro de Dia.
I en pressekonferanse utredet daglig leder Ana Pérez litt om filosofien bak dette dagsentret. Hun fortalte at firmaet Nos Importas.SL vil stå for driften og de er allerede i gang med å finne gode aktiviteter for de eldre. Her blir det plass til 40 personer, men vi ønsker ikke flere, sier  Ana Pérez. Jobben vår blir å gi førti eldre en god opplevelse på Centro de Dia og det kan vi ikke gjøre hvis det blir for mange.
På dette dagsentret vil vi hjelpe til med å fylle de eldres behov. Mens mange eldre blir oversett, eller ikke hørt, så vil vi her ta tid til å  lytte.  Hvis, for eksempel noen ønsker å ta seg en dukkert i et svømmebasseng så vil vi forsøke å arrangere dette. Likeledes vil vi gi de eldre anledning til å jobbe med forskjellige materialer som tre, leire, garn og acryl-maling. 
Her vil bli tilbudt work-shops hvor de eldre kan være med å forme ting. Det er en viktig del av livet vårt, dette med å forme og skape ting og dette vil vi ta hensyn til her, sier Ana Pérez. Vi vil også ha et bibliotek her og aviser og blader på forskjellige språk. La Nucia er multi-culti, smiler Ana Pérez og vi vil derfor ha flere ansatte  som snakker fremmedspråk og disse vil bli ansatt etter hvert som behovet melder seg.
Og i den forbindelse vil jeg presisere at vi ønsker at la Nucias mange utenlandske eldre vil gjøre bruk av  Centro del Dia. Alt du trenger er din residencia og en adresse i  la Nucia. Vær snill å fortell la Nucias utenlandske pensjonister at de er hjertlig velkommen til å benytte seg av dette dagsentret, sier Ana Pérez.
Avenida Carretera, rett ved siden av supermarked Mas y Mas. Som en prøveordning vil sentret være åpent fra 08.00 til 22.00.

0 comentarios :

Publicar un comentario