lunes, 14 de abril de 2014

Å fly med hunden din


Har du tenkt å reise med hunden din på fly?  Om man velger dette alternativet som framkostmiddel er helt opp til eier, å fly trenger ikke å være noe negativ opplevelse for hunden din. 

Det er samme trykk og temperatur i lasterommet som i kabinen, men selv om forholdene er de samme kan noen hunder synes det er litt skummelt likevel. Det er delte meninger om doping før flyreisen, og eksperter mener det er bedre å trene hunden sin opp til å fly slik at den blir trygg og rolig isteden for å dope den. Det er viktig at hunden er trygg i buret sitt, og det er også en stor fordel at hunden er vant til ukjente lyder. En kjent leke eller lignende kan være med på å gjøre hunden trygg og takle reisen bedre.

Det finnes egne typer bur som er påkrevd når man skal ut å fly. Disse må brukes uansett om hunden skal være i bagasjerommet eller kabinen. Store hunder må fraktes i bagasjerommet, mens små hunder som veier under 8 kg med bur kan reise i kabinen. Ta kontakt med ditt flyselskap for ytterligere inform-asjon. Det er heller ikke alle flyselskap som tar i mot hunder på sine flygninger. Hunder som skal utenlands må ha eget pass. Rådfør deg med din veterinær før avreise for å være sikker på at alt er i orden. Det er også ulike regler avhengig av hvor man skal. Dette bør sjekkes i god tid før avreise.

Hunden vil ikke bli sendt av gårde sammen med vanlig bagasje, men leveres på bestemte steder på flyplassen. Kontakt personalet i innsjekkingsskranken som vil henvise deg til riktig sted. Sørg for å ha god tid før avgang, slik at hunden får luftet seg og at ditt eget stress ikke smitter over på hunden. Hunden vil ikke bli utlevert på bagasjebåndet, men et annet sted på flyplassen.

0 comentarios :

Publicar un comentario