lunes, 14 de abril de 2014

Den første Internasjonale Festdagen i La Nucia


Dette er  Bart Gomans idé og hjertebarn. Han som, i kommunen, jobber med utlendinger og  som organiserte hele denne Festdagen og   trommet sammen glade deltagere fra 30 forskjellige land. De kom alle for å vise frem kultur, dans og kokekunst i sportssentret i La Nucia. De danset, serverte mat eller spilte musikk. Hele 15 grupper opptrådte med folkedans, kor, eller skuespill. En fantastisk dag som bør bli en årlig tradisjon!


Ekte, fargerikt fellesskap.
I den store hallen var det satt opp 55 stands fra fire kontinenter! Fra Afrika: Marokko og Senegal. Fra Asia: India, Indonesia og Kina. Fra Amerika: Argentina, Bolivia, Chile og Columbia, Equador, Honduras, Mexico, Peru og Venezuela. Fra Europa: Belgia, Bulgaria, Holland, Italia, Litauen, Norge, Rumenia, Russland, Storbritannia, Sverige, Spania og Sveits! På tide å trekke pusten!

Det internasjonale presse på Costa Blanca hadde også sine stands. Her var både Costa Blanca Nachrichten, tysk. Costa Blanca News, engelsk. Hallo, hollandsk, og Aktuelt Spania, norsk. Det hele ble sendt direkte på spansk fjernsyn. 

La Nucianere fra hele verden!
De viktige var også tilstede!  Konsulene fra  Belgia, Holland, Bulgaria og Norge. Ordføreren i la Nucia, Bernabé Cano og selvsagt Bart Gomans.  Rundt 9.000 besøkende gledet seg over denne fargerike multi-kultidagen. Av la Nucias 20.000 innbyggere er nesten 45% utlendinger fra 84 forskjellige nasjoner. Det hele har gått stille for seg, sa Policia Local mannen som var tilstede. Med så mange nasjoner er det virkelig flott å se hvor bra de har greidd  å få denne titstelningen i bås.

Ordfører Cano sa i sin tale at  målet med denne Internasjonale fiesta´n var å styrke samarbeidet og livet sammen i kommunen. Han sa at han var gledelig overrasket over den store deltagelsen og de interessante stands som de mange nasjonene viste frem.  For oss i la Nucia er dette en ny erfaring, sa Bernabé, og vi er innstilt på å gjøre dette til en årlig festdag i mars.

0 comentarios :

Publicar un comentario