lunes, 14 de abril de 2014

Gresskarkjerner


Gresskarkjerner er jo bare så sunt. Bruk dem i mat og som snacks, gjerne bare som de er.

Steinalder brød

Et lite annerledes brød. Smaker godt og er helt uten gluten og mel. Brødet er godt for oss alle og inneholder mye sunne fettstoffer og fylt med protein. Om du vil kan du erstatte saltet med litt honning. 
6 egg
1 dl olje
2 ts salt
120 gram valnøtter
120 gram mandler
120 gram solsikkekjerner
120 gram gresskarkjerner
120 gram linfrø
120 gram sesamfrø

Frø og nøtter skal her utrolig nok brukes hele. Rør alle frø og nøtter med egg, olje og salt. Ha alt i en godt smurt form og stek opptil 1 time i ovnen ved 160 grader. 

Gode rundstykker

Her har oppskrift på en god porsjon slik at du kan fryse noen for en senere anledning. 

50 gram gjær
4 dl vann
4 dl skummet kulturmelk, eller tilsvarende
2 ss honning
2 ss olivenolje
2 ss salt
150 gram havregryn
80 gram gresskarkjerner
80 gram valnøtter
250 gram grovt rugmel
600 gram hvetemel

Knekkebrød

Dette alternativet er da glutenfritt om du kjøper havregryn uten gluten. 

2dl havregryn
2 dl bokhveteflak
1 dl gresskarkjerner
1 dl solsikkefrø
1 dl linfrø, knust
½ dl sesamfrø med skall
½ ts havsalt
3 ½ dl vann

Sett først ovnen på 170grader, litt mindre med varmluft. Bland alt det tørre i en bolle og rør inn vann. Bruk et stort bakebrett, eller to små, med bakepapir. Bre røren utover papiret med en slikkepott. Bruk et pizzahjul eller en kniv til å markere ruter i brødet. Da er det lettere å dele når det er ferdig. Stek først på et vanlig brett, og bytt til en rist etter halve steketiden. Løft da hele papiret over på en rist. Da blir det sprøtt og fint. Total steketid ca. 55 minutter. 


0 comentarios :

Publicar un comentario