lunes, 14 de abril de 2014

På god fot med HCB



På Hospital Clinica Benidorm (HCB) utvider nå sitt servicetilbud innenfor ”kikkehullskirurgi”.  Dr Luis Miguel Martin og Dr. Ruben Lorca er det nye teamet for å yte maksimalt tilbud innenfor fotbehandling. Det er liten tvil om at vi mennesker ikke alltid er snille mot våre undersåtter. Dette til tross for at ”mishandling” av føttene også kan føre til enda større plager i resten av kroppen, f.eks. i hofter og rygg.  I tillegg til ulemper eieren selv har tilført sine trofaste føtter, kan disse også være utsatt for skader og sykdommer som f.eks revmatisme og andre degenererende misdannelser.  Hopital Clinica Benidorm driver normalt ikke med kroppforskjønnende inngrep, bortsett fra i de tilfeller hvor det av medisinske grunner er nødvendig, men når det gjelder føttene våre kan man trygt si at de omtalte inngrep også vil kunne ha en estetisk verdi for pasienten.


Legene forteller oss at CMI (Cirurgia Minimamente Invasiva) fotkirurgi i dag kun utføres på 2 eller 3 sykehus i regionen, men ingen steder så avansert som på HCB.  Det var i USA denne teknikken, som vi generelt kjenner under betegnelsen kikkehulskirurgi, først ble muliggjort. Dr. J. Barry McKernan er verdensledende innen laparoskopisk kirurgi, og en av de opprinnelige pionerene i minimal invasiv generell kirurgi. 



Den 22. juni 1988, utførte han den aller første laparoskopisk cholecystectomy (galleblæreoperasjon) i USA, og siden den gang er teknikken stadig utviklet. I dag utføres ”kikkehullsoperasjoner” på en måte som gir minimal skade på vev, muskler og sener i operasjonsområdet. Smertene reduseres til et minimum, og man skal kunne være på beina samme dagen operasjonen ble gjort. Spania ligger helt i front i Europa, og Hospital Clinica Benidorm hadde nylig en norsk pasient som reiste til Benidorm kun for å få denne operasjonen her, fordi vedkommende ikke fikk tilsvarende muilighet i Norge. Det er ikke med liten stolthet HCB nå også kan tilby det beste også innenfor området fotkirurgi til sine pasienter.

0 comentarios :

Publicar un comentario