lunes, 14 de abril de 2014

Fremskrittspartiet besøker Alfaz del Pi


Fremskrittspartiets forening her i Alfaz del Pi hadde besøk av partiets parlamentariske leder Harald Tom Nesvik onsdag den 26. mars. Først besøkte Nesvik Reumasol hvor han møtte direktør Harald Halvorsen og rektor på den norske skolen, Knut Lithell. Her var temaet regelverket for utnyttelse av helsetjenester utenfor Norge. FrP er opptatt av å styrke bruk av helsetjenester utenfor landets grenser, og da under ordnede forhold. Her ligger det både økonomisk fortjeneste for samfunnet og gode behandlings-opplegg for våre pasienter. 
Ordningen med helsetjenester i utlandet ble vanskeliggjort under den forrige regjeringen. Nesvik lovet å ta initiativ for å bedre den nå.

Klokken 16.30 var det så duket for folkemøte på Casa Cultura arrangert av den lokale foreningen Alfaz del Pi FrP. Leder Odd Furuseth åpnet møtet med invitasjon til å bli medlem i FrP og en presentasjon av Nesvik. Nesvik holdt så et interessant foredrag for rundt 50 fremmøtte. Han fortalte at han er nr. 3 i rekken av parlamentariske ledere i Fremskrittspartiet. Kun Carl I. Hagen og Siv Jensen har hatt dette vervet før ham. 
Fremskrittspartiet har eksistert i 40 år. Nå er de endelig i posisjon og appetitten er stor på å få utrettet mye! Kursen i norsk politikk endres nå mot å ha fokus på en enklere hverdag for folk flest og et konkurransedyktig norsk næringsliv! FrP har nå 7 ministerposter og det merkes allerede at der er handlekraft. Arveavgiften er fjernet! Innsatsen på infrastruktur er sterkt opptrappet; flere veibommer er allerede fjernet og nedbetalingstiden på en del andre reduseres ved hjelp av statlige midler og ved å forenkle innkrevingsmetodene. Pr. i dag har Norge Europa’s dårligste veistandard. Dårlig veistandard skaper flere ulykker. Å bygge veier er å bygge landet, er stikkordet.  
Han snakket om kommunereformen. Vi har 428 kommuner med hver sin administrasjon og rådhus. Dette er overadministrasjon og mange av dem kan ikke gi den service vi trenger i dag. Det er innlysende at kommuner bør slås sammen. I tillegg blir kontakten med det offentlige mer og mer utført via internett. Det er ikke nødvendig å ha rådhuset som nærmeste nabo. 
Han nevnte helsetjenesten hvor vi i dag har rundt 270 000 personer i kø og hvor røntgenbilder fraktes med drosje mellom sykehus grunnet mangel på  IKT systemer! Forsøksordningen med stykkpris og statlig betaling av helsetjenester i 5 kommuner blir antagelig utvidet allerede i startfasen, da kommunene viser stor interesse for dette. Dette er noe FrP har foreslått i mange år, men har blitt nedstemt. I tillegg er lovfestet rett til sykehjemsplass nå ute på høring.Vi får tverrfaglige opplegg innen kreftbehandling. Alt dette sammen med fritt valg av behandlingssted og fri konkurranse mellom offentlige og private helseforetak vil sterkt redusere helsekøen etter noen tid. Dette skaper større incitamenter for tjenester av høy kvalitet i helsetjenesten og vi får et friskere Norge!
Flere saker er igangsatt som følger. Plan- og bygningsloven er under revidering; der er flere urimelige krav som bør endres. Det skal bli lettere å få byggetillatelse og svarfristen for myndighetene skal ned. Asylpolitikken strammes inn; vi skal være strengere mot de som ikke skal få bli her og gi bedre service til de som skal integreres. Med verdens lengste kystlinje er det grunnlag for å revurdere omfanget av 100 meters grensen. Det arbeides med å fjerne flere urimelige forbud så som Segway forbudet, hvor Norge er det eneste landet i verden som forbyr denne! Politiet styrkes med flere stillinger. Det arbeides med å fjerne avkortingen av pensjonen for gifte og samboere og underreguleringen på 0,75% i forhold til yrkesaktive.

Til slutt ble det stilt spørsmål fra salen. Det gikk på temaer som angår nordmenn i utlandet, så som pensjoner, skatt, helse og eldreomsorg. FrP har vedtatt at kildeskatten skal fjernes og vil arbeide for det innen regjeringen. Det arbeides også med å forenkle ordninger relatert til nordmenn i utlandet, men så langt er det ikke faktiske nyheter her.
Etter foredraget fortsatte Nesvik til Torrevieja hvor han holdt tilsvarende foredrag der neste dag.

0 comentarios :

Publicar un comentario