martes, 1 de julio de 2014

En spasertur gjennom hjertet av Calpe


Den privilegerte beliggenheten til Calpe og det gode været har ført til at mange andre sivilisasjoner har bosatt seg i denne vakre kystlandsbyen. Historien antyder at fønikerne tok tilflukt i «Rock of Ifach» når de reiste gjennom Middelhavet. Romerne tok oppgjøret kjent som ”Baños de la Reina” inn i handelen, og senere kom muslimene som baserte sitt levebrød av fiske og jordbruk.

Essensen av Middelhavskysten føles i hvert hjørne av den gamle byen. De trange gatene i gamlebyen inviterer deg til å spasere for og oppdage fredelige og mange sjarmerende hjørner. Og det er nettopp det vi foreslår: en spasertur gjennom vår gamle bydel. Start med ”Forat a la Mar”, restene av den ytre muren rundt Calpe som i mai 1813 var gjenstand for et angrep av en fransk avløsning som prøvde å invadere byen. Dette stedet var møtestedet for Calpefiskere for å starte fisketurer.



“Forat a la Mar”  introduserer oss til forstaden ,den mauriske bydelen med trange bratte gater og hvitkalkede hus med små gater som García Ortiz, Pescadores, Puchal og San Roque det gamle nabolaget . Mauriske kronglete gater har forskjellige blomsterdekorasjoner og stein innebygd i fortauet med henvisning til karakteristiske elementene i Calpe: amforaer, ankere, geometriske former, Rock of Ifach, osv. ...

Fra disse gatene ankommer vi  Peca Torreó. Det er et bolverk som var en del av veggen og der ”Peca” eller et stykke artilleri som forsvarte det kristne senter i det femtende århundre ble installert. Det huser museet Samle som midlertidig inneholder samlinger fra både private og offentlige sfærer. (Åpningstider fra 10:30 til 13 og fra 18 til 22:30. Stengt mandag og tirsdag).
Utgangen av museet fører til torget, i hjertet av byen, hvor kirken «Vår Frue av snø» ligger og som ble bygget på begynnelsen av 70-tallet. Etter turen ankommer vi  Contemporary Art Gallery og Old City Hall som huser midlertidige utstillinger. Bygningen opptar stedet for den gamle ”Portalet”, den eneste døren til muren. Bygningen ble oppført i 1926-70. ( Åpningstider til Contemporary Art Gallery:10:30 til 13 og fra 18 til 22:30. Stengt mandag og tirsdag).

Like ved kan du besøke Museum of History and Archaeology. Det er en ikonisk bygning typologi XVIII århundre. Herregården som nå huser utstillinger og rester av de to mest betydningsfulle arkeologiske stedene i distriktet: middelalderstedet Pobla de Ifach som ligger ved foten av klippen, og den romerske området Baños de la Reina som ligger i Arenal-Bol stranden langs promenaden. (Åpningstider til Museum of History and Archaeology: 10:30 til 13 og fra 18 til 22:30 Stengt mandag og tirsdag).

Fra Museum of History and Archaeology fører våre trinn oss gjennom smugene i gamle Calpe, fra Main Street eller Towers med kvadratet av Spania og derfra til plassen Mosquit. Her kan vi se mosaikkarbeidet veggmaleri til maleren og Alicante muralist Gaston Castelló som er en allegori over byen Calpe: fiske, Ifach, avlinger og dens innbyggere.

Vi kan gjøre en stopp underveis og nyte lokal mat på en av barene og restaurantene i gamlebyen, før du drar for å se Eremitasjen i San Salvador som ligger på en odde med utsikt over bukten med vakker natur.

0 comentarios :

Publicar un comentario