lunes, 28 de julio de 2014

Ta en tur på sjøen i varmen


Når sola steiker og kvikksølvet når uante høyder, kan det være godt å ta seg en tur på sjøen. 
Med litt vind og sjøsprøyt kan man lettere nyte selv den varmeste augustheten i Spania. Her kommer noen forslag. 

Turen til Isla de Benidorm
Hvordan denne øya ble til beskrives i et sagn om kjempen Roldan.  Han hadde en smellvakker kone, Alda. Så vakker var hun at gudene ble så sjalu på henne at de dømte henne til døden. Hun skulle dø ved solnedgang, bestemte de. Roldan, som var veldig glad i kona si, ble så forbannet på gudene at han sparket en del av fjellet rett ut i Middelhavet  slik at han og Alda kunne få noen ekstra minutter sammen før sola gikk ned. Du kan se oppe på Puig Campanafjellet at det mangler en firkantet bit og denne biten er Benidorm Island.
Båtturen ut til øya går både fra havna i Benidorm og fra Rincon de Loix i nordenden av byen. Den tar tyve minutter og du kan bli der så lenge du ønsker, men pass på og bli med siste båt! Øya er 350 m lang og 260 m bred og ligger 2.5 sjømil øst for Benidorm. Isla de Benidorm er en naturpark så det er ikke lov å plukke blomster eller brekke grener. Rundt på øya går det flere stier og det er fint å ta med kamera for her får du panoramabilder av Benidorm og Costa Blanca. Blir du sulten og tørst, men…da kan du ta en tur på kafeen.
Som en del av båtturen får du også en tur i The Yellow Submarine, en “undervannsbåt” som tar deg på oppdagelsesreise i havet rundt øya. Dette er ikke en ekte ubåt, men en Aquaskope. Du sitter nede i bunnen av båten som har store glassvinduer  under havoverflaten.  Her får du et godt bilde av sjølivet rundt Isla de Benidorm.
Ferja til Isla de Benidorm går hver time fra kl. 10 og du kan ta den enten fra havna i Benidorm, eller fra plattformen nær hotell Nadal i Rincon de Loix. Billettprisen tur/retur er 14 Euro for voksne og 11 for barn.
Hvor går veien? Enten tar du en Taxi og sier: El Puerto. El Barco de Isla de Benidorm, eller så tar du buss nr. 1, 4, eller 10 til enden på Avenida Mediterraneo og spasérer gågata gjennom Gamlebyen og da kommer du rett til havna. Ytterst på brygga er plassen til ferjene.

Turen til Calpe
Den store vulkanske klippen som dominerer landskapet ved Calpe  er klassifisert som naturpark. Er du ekstra energisk kan du gå opp på toppen. Det er ikke så vanskelig, men du bør ha god kondisjon. Rundt toppen av klippen Peñon de Ifach  flyr det ofte noen store albatrosser med vingespenn på rundt to meter! Utsikten der oppe  er fantastisk. Her ser du Ibiza i klart vær. Mindre anstrengende, men også interessant er spasérveien som er anlagt fra havna og videre langs klippen. Her bør du ta med kamera.
Opp fra havna mot fjellene ligger en stor lagune som huser en fargerik flokk med flamenco fugler. Men de er ikke alltid der for de bruker lagunen for å mellomlande på vei nord- eller sørover.
I Calpe drev man jordbruk og produserte rosiner fra druer og høstet mandler. Og Calpe har altid vært en viktig fiskehavn med en stor flåte trålere. Også i dag har Calpe havn et meget godt utvalg av fiskerestauranter som servere allslags fersk fisk. Et godt sted å spise lunsj. 
Båtturen til Calpe tar rudt én time.  Avgang kl. 10.30 og avgang fra Calpe kl. 16. Pris for voksne er 22.50 Euro  for voksne og  15 for barn.

Turen til Isla de Tabarca
Tabarca er den eneste bebodde øya i Pais Valencia. Den ligger 11 sjømil øst for Santa Pola som ligger sør for Benidorm. Tidligere var øya bebodd av sjørøvere, men i dag er det noen ganske alminnelige spaniere som bor der. Under hundre om vinteren med ti ganger så mange besøkende om sommeren. Her er det mye å se bl.a. en liten ”by” og mange fortidsminnesmerker. Gammel fin kirke fra 1779  og fyrtårn har de også, Guvernørens residens drives dag som hotell. Her lå lenge en stor militærstyrke, men i  1850 ble garnisonen flyttet til fastlandet. Guvernørens hus er vel verdt å ta en titt på og hotellet serverer ogå mat.
Båtturen tar to timer og da får du med deg en stopp i Alicante for shopping og sightseeing. Pris for voksne er 27.50 Euro  for voksne og  18 for barn
Tabarca er helt flat. Øya er 1.750 m. lang og 300 m. bred Øya er blitt et yndet mål for båtturer fra Costa Blanca. Folk liker å spasere i den lille fiskelandsbyen og ta en titt på kirken og fyrtårnet. Tabarca har også et gammelt fort fra 17 hundretallet. Har du anledning så ta deg en dukkert på den fine stranda. Sjøen rundt øya er krystallklar og i sjøen utenfor øya ligger den berømte Posedonia sletten med irrgrønt sjøgress. Den er fredet og hele Tabarca-området er fredet som sjøpark.
Her kan man virkelig si at en tur til Tabarca vil gi deg  mange gode minner.
Så, hvilken båttur du velger er opp til deg, men her har du tre gode, kjølige forslag til en fin utflukt i sommervarmen.

Har du ikke egen båt finnes det andre muligheter, f.eks.: Maritimas Benidorm som er et selskap som i over 30 år har  tilbudt båtturer fra Benidorm til forskjellige steder på Costa Blanca. For å få mer informasjon og bestille billetter kan du ringe 96 585 0052 eller ta en tur på kontoret: Paseo Colon, S/N Puerto de Benidorm. (havna i Benidorm). 



0 comentarios :

Publicar un comentario