martes, 1 de julio de 2014

Noen av de beste plassene i Benidorm


Benidorm er så  absolutt mye mer en høyhus og halvnakne engelskmenn med stor mage som promenerer langs stranda. Med sine to flotte sandstrender og Gamlebyen med både shopping og barer og spisesteder har Benidorm virkelig blitt et turiststed hvor du har alle slags aktiviteter og steder å gå til. 

Innendørsmarkedet
Ligger på høyre side av Avenida de Estocolmo når du kjører ned mot sjøen.   Stor plakat med Indoor Market. Inngang på hjørnet. OK for rullestolbrukere.  Dette er en oase på varme sommerdager. Her har du alt fra klær, smykker, engelske paier, bøker og aviser, slakter og pølsemaker, prospektkort, baker og konditor, ostedisk, spansk skinke - (jamon serano), vekslekontor, hyggelige kafeer og omtrent alt mulig.
Markedet er en turistattraksjon og ofte har de konserter der. Sikkerheten er også godt ivaretatt med uniformerte vakter som patruljerer. Åpent til vanlige butikktider.

Parc de Elche
Denne palmeparken ved slutten av gamlebyen, hvor Ponientestranda begynner, er en herlig plass på varme sommerdager. Her er sjøbris og skygge hvor du kan sitte avslappet og se på folkelivet, eller på de mange hvite duene som befolker parken. Ta gjerne med deg en kjølebag med kalde drikker og en sandwich eller to. Vil du utforske Ponientestranda så har de nettopp gitt denne en facelift. En fin spasértur til enden nær de to høyeste bygningene i Benidorm: Hotel Bali og Europas høyeste: boligblokken El Tempo med sin særegne arkitektur.

Balcon de Mediterraneo
Ligger på toppen av Gamlebyen med panoramautsikt til begge Benidorm-strendene. Den gamle kirken San Jaime y Santa Ana er bygget på 17. hundre tallet. Er kirken åpen så ta deg en tur inn. Her kan du beundre det nye orgelet som byens fedre ble sure for fordi det kostet nesten 340.000 euro. Vinduene har fargeglad mosaikk og prekestolen er også flott.  Det vakre mosaikkarbeidet på plassen utenfor katedralen gir en fin bakgrunn for fotos. Rundt plassen ligger det flere barer og restauranter hvor du  har en fin utsikt mens du tar deg en matbit eller en drink.

Benidorm Sirkus
Det store teltet, som rommer 850 personer,  ligger på gata som går fra havna ved Levante stranda og mot Albir. Du kommer til Benidorm Palace, på venstre side,  og da ser du Sirkusteltet rett nedenfor. Dette er et sirkus med fantastiske akrobater, klovner, jonglører, dansere, slangemennesker, - i alt 45 stykker, men ingen dyr.  Hver lørdag kl. 18 setter de i gang og kritikerne har kalt dette showet et av de beste i Europa.
En hyggelig skikk er at alle fra scenen, etter forestillingen,  står på rekke og rad ved utgangen og håndhilser på publikum. Et annet poeng er at Benidorm Sirkus er satt opp for rullestolbrukere.

Toppen på Hotell Bali
Mens vi snakker om utsikt… Bali; - skyskraperen på Ponientestranda har hele 43 etasjer. Utsikten  er fantastisk. Et interessant faktum er det at det hvert år hopper en gruppe råtasser ut fra toppen på hotellet! Det gjelder å sveve og gjøre akrobatøvelser så lenge som mulig… og så åpner fallskjermen seg og råtassen lander. I fjor var det én som holdt på for lenge med sine ablegøyer. Han gikk rett i asfalten.
Heisen koster 6 Euro hvis du ikke er resident. Unger under tolv år er gratis. Den går mellom 11- 13.30 og 15.30 – 21.30. Inkludert i prisen er en drink i baren på toppen.

Tapasstredet i Gamlebyen
Det mest spanske du kan fortære ved siden av paella er utvilomt tapas. De serveres ved siden av øl eller vin. I Calle Santo Domingo i Gamlebyen  ligger det en rekke tapasrestauranter. Herlighetene ser du bak glass og så kan du bare peke ivei på dem du ønsker. Fisk, kjøtt, ost, sjømat, laks. salater  og hva ditt hjerte begjærer. Rimelig er det også og som regel kommer du under en tier.
Når du først er her, - hvorfor ikke utforske Gamlebyen. I de smale brostensgatene med gamle hvitvaskede hus finner du et uttall av barer, restauranter, butikker og småforretninger. Dette er litt av gamle England med Grannies Teahouse med allslags paier og scones, med Rays Fish and Chips eller med Vincent´s bar og restaurant med herlig steaks og ribbe.  Gatene er smale og det er ikke langt til sjøen, derfor blir det ikke så veldig varmt fordi det her er skygge og sjøbris.

Havna i Benidorm.
Her er det alltid et yrende båtliv pluss at rutebåtene til Isla de Benidorm og Calpe har avgang her i havna.  Ved havna ligger det flere hyggelige kneiper og her er også en liten fin strand hvor det er bra og ta en dukkert.

Benidorm Palace
En av de mest populære shows i Benidorm og i 2012 ble stedet kåret til  Europas beste kabaret teater og nattklubb. De slo til og med Moulin Rouge i Paris.  Showet i Benidorm Palace går over tre timer og kostymer og drakter er helt fantastiske.

0 comentarios :

Publicar un comentario