lunes, 28 de julio de 2014

Sommerfiesta i Elche




Så er det igjen, i begynnelsen av august,  Mysteriespill og Fyrverkeri i Elche. Da feires FIESTA´ N NIT DE L ´ALBA, - en merkelig blanding av gudsfrykt og festhumør.

Nit de l’Albà. 
Den 13. August er dagen som Elches beboere ser fram til for da får de se et fyrverkeri som det vel ikke finnes maken til i Spania. Rådhuset lover at selv om det nå er krise, blir fyrverkeriet like fint som før.  Nit de l’Albà fiesta´n går lan
gt tilbake til middelalderen hvor
familiene skjøt opp én rakett til ære for Jomfru Maria som takk for hvert barn de hadde fått det året..

Tradisjonen har holdt seg, men idag er det ikke lenger étt bengalsk lys for hver ny baby, men en fargerik storm av fyrverkeri som starter kl. 23 om kvelden og varer én hel time!  Etter at det hele er over blir alle lys i Elche slukket og alle venter i et minutts stillhet.  Denne åndeløse stillheten, etter alt fyrverkeriet, er meget sterk. Hele byen ligger der stille og i totalt mørke! Men så plutselig smeller kjempefyrverkeriet fra  katedralen Basilica de Santa María og så er  Nit de l’Albà, ferdig.

Hvor går veien?
Du kommer til Elche ved å kjøre motorveien A7 sør for Alicante. Opp og ned er bare én times tur hver vei. Drar du dit så ikke glem å ta en tur i palmeparken og i gamlebyen. Enjoy!

0 comentarios :

Publicar un comentario