martes, 29 de julio de 2014

Fiestaer i Calpe


August og oktober er typiske festivalmåneder i Calpe.I august til ære for Mare de Deu de les Neus, og i oktober en intens uke med arrangementer tilknyttet til fiestaen «Moros y Cristianos».

Det er mange grunner til at Calpe tiltrekker besøkende i august. Festlighetene er absolutt noe som mange turister finner nesten uventet. Fiestaene i august er de mest tradisjonelle og dyptfølende med religiøse seremonier som høymesse 5. august og prosesjon gjennom gatene i gamlebyen. 

Programmet for festlighetene begynner vanligvis med ”La entra de la av murte” der komitémedlemmene går kledd i kostymer gjennom gatene i byen og kaster duftblomster frem til rådhuset der dronningene av fiestaen annonsere begynnelsen av festlighetene og inviterer alle borgere til å nyte den samme. Dronningene av fiestaen er mellom 8-18 år og er valgt ut ved loddtrekning.

4.august er høytidsaften for fiestaen til ære for skytshelgenen. Denne dagen skjer ofringen til Virgen de las Nieves i sognekirken. Den 5. august, begynner den største dagen av festen med ”vekkelse” gjennom gatene, for å gjøre plass for den høytidelige messen til ære for denne skytshelgenen. Den 6. august er det fest for San Salvador.
Hvis dagen er preget av religiøse seremonier, så er natten en eksplosjon av musikk og moro hvor kjente orkestre og fyrverkeri kan nytes av alle. Deres helligdager er utvilsomt en grunn til å besøke og lære Calpe å kjenne.

0 comentarios :

Publicar un comentario