viernes, 14 de junio de 2013

Et besøk på Benidorm Palace


Benidorm Palace: Benidorms Internasjonale Kabaret og Restaurant, åpnet sine dører bare to år etter at diktaturet i Spania tok slutt.  Og det er forståelig, for en slik sprudlende, internasjonal gledespreder ville aldri kunnet overleve under sensur og tvang. Siden 1977 har Benidorm Palace stadig satt opp nye show; - alltid på en tirsdag, torsdag,  fredag og lørdag kl. 22, hele året rundt.  Her er en herlig kabarétstemning med lamper ved bordene dype stoler, 4 retters supé og  et 5 piece band med dyktig syngedame, alt mens vi fortærer de fire herlighetene.  Noen nordmenn vi traff på Palasset, sa at stedet minnet dem om gamle Chat Noir i Oslo.  Og det er mulig for her er det gammeldags glamour i stort format!
Et sted med klasse.
Og alt er i stort format på Benidorm Palace; -  både inngangspartiet, den brede marmortrappen og den romslige salen med en 20 m lang scene som går opp og ned som en diger heis. Her benyttes den mest moderne teknologi og det er imponerende hva de kan utføre.
Ved siden av kabaret-shows setter Palasset også opp konserter med kjente kunstnere som David Bisbal som solgte 5 mill CDs i 2012, den verdenskjente sangeren Julio Iglesias, sigøynersangerinnen Isabel Pantoja, og komikeren Carlos Latre.  I fjor vant Benidorm Palace den ettertraktede Europa Prisen for det beste varieté -teater i hele EU.
 
Showet:
Surrealismen; -  en kunstform innen malerkunsten som borgerskapet hadde meget tungt for å akseptere. I Paris i 1920 åra bodde det en liten gruppe kunstnere som kalte seg surrealister.  De åpnet den første utstillingen med slike abstrakte bilder i 1926 i Gallerie  Pierre og kalte den:      La Peinture Surrealiste. Her stilte malere som Joan Miro, Salvador Dali, Pierre Masson, Man Ray og Paul Klee ut sine bilder og den negative reaksjonen fra kritikere og presse lot ikke vente på seg! Det var det rene fellesslakteriet. Er det ikke da merkelig at nettopp disse bildene,  av de samme kunstnerne, i dag selges for millioner!  Surrealismen uttrykte seg også i litteratur og filmskaping, men innen malerkunsten hadde denne genre sine fleste tilhengere.

Kveldens show på Benidorm Palace er en hilsen til disse pionerene. En hyllest til Surrealimen. Og ved bruken av farger, mønster, lys og musikk, skapes det en trolsk, surrealistisk atmosfære, et bakteppe for de åtte fargeglade nummere med dansere og artister som showet består av.
Alle åtte nummere har sine symboler. Her er noen av dem: Oksekampen  har inspirert mange kunstnere. Her skifter rollene og man får se kvinner som toreadorer.  Store abstrakte Dali-klokker henger rundt omkring. Tikkingen  gir rytmen til musikken. Deretter kommer Flamenco-showet med 16 dansere.   Et nummer med Drømmer, tar også med Sigmund Freud som arbeidet i 1920 åra. Drømmer var ofte det som surrealistene malte.  Et av de beste og mest dramatiske nummere er det store Egget som blir trukket inn på scenen.  Egget symboliserer skapelsen av nye mennesker. Det representerer fruktbarhet, fødsel og nytt liv. Ut av egget kommer tre akrobater, Aldri har jeg sett slike gummimennesker. Omtrent umulig, men de greier det og det virker Ganske Lett!!
Her var et lite utdrag fra godbitene på Benidorm Palace´s Vårshow.  Av  326 gjester som ble spurt om hva de syntes svarte 278: Utrolig bra. Og det sier vi også! Kostymer, kulisser, lys og  den proffesjonelle
dansen var helt imponerende. Verdensklasse!!
Supé: Rask og hyggelig betjening og meget godt å spise.  Du har  valget mellom to middagsmenyer: Den første heter Gran Palace Plus mens den andre heter Gran Palace. Vil du bare se showet og ha en drink så er det også muligheter for det.  For mere informasjon går du på  Benidorm Palace.com   Her får du se menyene og hele programmet pluss andre opplysninger. 

0 comentarios :

Publicar un comentario