lunes, 17 de junio de 2013

“Sommerplager”

Nå som det er sommer har mange sikkert tenkt seg til stranda, kanskje ved havet. Hvordan er det å la hunden bade i saltvann? Er det farlig for hunden med tanke på at hunder ikke skal ha noe særlig med salt før nyre/lever takker for seg? Og hvordan blir pelsen etter badet?

Om din hund har godt av å bade, avgjøres i stor grad av hvilken hund du har. Hunder med mye og tett pels vil alltid stå i fare for å få våteksem, også kalt sommereksem.  Det rammer spesielt badeglade hunder. Om du lar hunden din hoppe i havet, er det viktig at du skyller pelsen godt så snart som mulig. Tett pels gjør den vanskelig og sen å tørke. Derfor bør du heller ikke tillate hunden din å bade på kveldstid.  Får hunden din våteksem har du skaffet deg et alvorlig problem.

Se opp for huggorm
Som i Norge, har vi huggorm i Spania også. Du finner dem særlig i appelsinlunder der de jakter på mus. Hoggormbitt er mange hundeeieres mareritt.  Du kan få  kjøpt “hoggormtabletter” , prednisolon (kortison)og en beholder til å ha tablettene i. Denne beholderen festes på hundens halsbånd slik at du til enhver tid har førstehjelpen klar.

Dersom hunden din skulle bli bitt bør du gjøre følgende:
  1. Uansett om du gir tabletter eller ikke, er det aller viktigste at du oppsøker en veterninær med en gang om du har mistanke om hoggormbitt!
  2. Hvis mulig, bær hunden eller la den gå sakte. (Så lite aktivitet som mulig bidrar til at giften spres saktere i kroppen.)
  3. Hovner hunden opp i ansiktet og/eller halsregionen, er det viktigere å komme seg fort til veterinær enn å hindre aktivitet.

0 comentarios :

Publicar un comentario