lunes, 17 de junio de 2013

Sjømannskirken er blitt Sommerkirke

Etterhvert som temperaturen stiger, og antallet av  besøkende synker, begynner Sjømannskirken, eller Kjerka som den heter på folkemunne å gå for sakte fart med redusert mannskap. Dette gjelder både i Vilajoyosa og i  Albir.
Sommeråpning.
Gjennom hele sommeren vil de være åpne både i kirkesentret i Albir og i hovedkirken  i Villajoyosa.  Men ikke hver dag. Merk deg derfor  åpningstidene:  Albir: tirsdager fra 10 - 14. Åpent for fellesskap med  kaffe og vafler. Torsdag 18.00. Bønn og bibelmeditasjon i Albir.
Vilajoyosa: Søndag: Gudstjeneste kl. 11 i Minnekirken.  Slik vil det bli til ut i september.
Bocciaen i Albir vil bli spilt tirsdager og torsdager så lenge noen vil spille.
Sykebesøk og personlig kontakt går sin gang over hele sommeren og det samme gjelder vielser. Vi blir fortalt at det i sommer vil bli utført over 60 vielser. Tre steder brukes til dette.: Kirkesentret i Albir, Minnekirken i Villajoyosa og palmelunden utenfor denne kirken for dem som vil bli gift i friluft.
I Sjømannskirken Albir/Vilajoyosa har det i den siste tida vært en  del nye ansikter.. Christoffer Woie. som var sjømannprest her i halvannet år er nå reist hjem.  Han vant menighetens hjerte og gjorde  en fin jobb sammen med daglig leder Bente Marie Ulveseter. Det er nemlig ikke det samme å bestyre en stasjon i Sjømannskirken rundt i verden som det er å være prest i ei bygd i Norge.  I Kjerka er det mye høyere under  taket og presten har mange andre, sosiale  oppgaver ved siden av å være sjelesørger.
Sjømannskirken Albir/Vilajoyosa har i vår fått ny prest:  Trine Fjærevåg som kommer til oss fra sjømannskirken i Stockholm og hennes mann Ingard. En annen prest,  Jo Inge Bolstad med kone og barn, er også ankommet så her er det nå mange nye ansikter. Gjest den søndagen, da det var presteskifte, var pateren i den katolske kirken i Callosa, Don Alfredo, som holdt en fin økomenisk preken.  Se foto av samtlige.
Ny person ved roret.
Sjømannskirken i Albir/Vilajoyosa har fått  ny ledermodell: Den daglige lederen, Berte Marie tar hånd om hver-dags driften og sjømannspresten,  Trine, får derved større frihet  til å ta seg  av menigheten sammen med kollega Jo Inge. Og utpå høsten kommer det Ettåringer  og Vinterassistenter  som er med og jobber i  høysesongen når alle trekkfuglene vender tilbake fra Norden.  Det tegner til å bli ennå et nytt og godt kirkeår fra høsten av.
Den 5. juni var det stor avslutningsfest på Kirkesentret i Albir. Nesten 180 personer hygget seg med herlig grillmat.Den nye sjømannspresten Trine Færevåg hadde invitert til stort grillparty og det ble grillet, sunget og pratet til langt på kvelds. En fin avslutning med flere innslag av unge talenter som spilte og sang.  Og så er det plutselig en laang, glad sommer!
Husk Åpningsfesten for høstsesongen. Den går av stabelen i Kirkesentret i Albir den 4. september kl. 17. Velkommen Allesammen! Blir den like hyggelig som avslutningsfesten så blir alle glade
Et utrolig viktig samlingspunkt!
Den jobben som Sjømannskirken gjør rundt i verden for norske, som bor i området, den jobben kan ikke undevurderes. Kjerka skaper samhold; og gir deg anledning til å treffe landsmenn. Folk vet også at her finnes  det mennesker som kan  hjelpe og trøste dem når dette er nødvendig. Dette er ikke lenger primært en sjømennenes kirke  slik den var da Norge hadde en av verdens største handelsflåter; - men allikevel! Gjennom tida har Kjerka  beholdt mye av den uformelle, uhøytidelige stylen til den norske sjømann.  (Han som er et gjennombarket, vet du.)  Ikke skal vi glemme bønnen og Jesu lære, men her skal det  også være glad og lys kristendom. Kan man kanskje si at Helvete er noe mindre i Kjerka enn i mange andre religioner? For folk skal vite at de kan komme hit uten å dømmes eller fordømmes! Slike kirker er det nok av rundt omkring på jorden, eller?
Vil du vite mere om denne viktige institusjonen så gå på internett: : info@sjomannskirken.no
Sakset fra Sjømannskirken i London:
Hvor mange sjømannskirkefolk trengs det for å skifte en lyspære?  Fem. 5! Én til å skifte lyspæren, og fire til å skape god stemning med musikk, vafler og aviser. Velkommen hjemom!


0 comentarios :

Publicar un comentario