lunes, 3 de junio de 2013

Borgermester Arques tar bladet fra munnen.

For en tid siden hadde vi i Aktuelt Spania en lang prat med Vicente Arques som den gang var nylig valgt borgermester I Alfaz del Pi.  Forleden traff vi på borgermester´n igjen og det passet med å få noen tanker fra ham. Her er praten vi fikk over en kopp kaffe:

Aktuelt Spania: AS. Borgermesteren: B.
AS. Hvordan greier Alfaz del Pi den pågående krisa?
B. Vi hadde ikke stor gjeld før krisa og har ikke stor gjeld idag. Vi har ikke, som flere av våre nabokommuner gjennomført store og dyre prosjekter, - prosjekter som til dels står der tomme med stor gjeld. Vi er sparsomme, holder en lav profil og bruker pengene på sosialpolitikk og helsevesen.
AS.  Vi har sett at i den seinere tid har det vært  øvet kritikk mot kennelen i Alfaz  hvor det oppbevares en god del dyr. Enkelte naboer er svært sinte.  Hva kan du gjøre for å forbedre denne situasjonen.
B. Dette er en privat  sak. Det er riktig at kennelen ikke er helt moderne, men du må være klar over at dette ikke er et sted hvor dyrene bor permanent, - dette er en gjennomgangsstasjon  og de som driver den prøver virkelig å få dyrene plassert hos  folk som vil ta vare på dem.  For å se at alt går riktig for seg er organisasjonen Seprona ansvarlige.  Og de gjør en bra jobb.
For kommunen å stenge denne parken ville vekke et ramaskrik blandt dyrevenner.
AS. Du har virkelig fått igang flere aktiviteter med kampanjen Søndag i  Alfaz. Fyrtårnet og veien opp til pynten er blitt veldig populære. Hvordan går det med den store utnyttelsesplanen for Sierra Helada?
B. Vi vil gjøre den store naturparken Sierra Helada enda mere brukervennlig  for beboerne i Alfas. Området langs veien N332 vil vi også gjøre mere attraktivt.  Nordeuropeere liker å gå på tur og vi vil etterhvert bygge flere  turveier. Søndagskampanjen har vært en stor suksess. Likeledes filmene vi nå viser hver torsdag i Cine Roma, kinoen rundt hjørnet ved Ayuntamiento-huset.
AS. Vi har forstått det slik at Alfaz  kommune nå går inn for å tilby sunnhets og helseturisme. Kan du fortelle litt om det?
B. Ja, vi vil gå inn for å tilby slike tjenester til turistene som kommer hit.  Vi tilbyr denne type helsetilbud nå i år på den store turistmessen i Oslo. Her vil folk få tilbud om å dra til Alfaz del Pi og gjennomgå en medisinsk helsjekk. På grunnlag av denne vil så legene her trekke de konklusjoner som er nødvendige og hvis nødvendig foreta en operasjon.  SHA Wellness  Klinikk tilbyr slike reiser. I flere nordiske land får du dekket en slik reise av Trygdekassa.
AS. Hvordan ser du framtida for Alfaz og hva ønsker du deg?
B. Jeg håper at Spania greier seg og at de legger om politikken. Her må også føres en ekspansjonspolitikk ikke bare en spare og kutte ned politikk. For Alfaz del Pi ønsker jeg at vi får fortsette programmet vårt og at vi får mindre usakelig kritikk fra opposisjonen.

Aktuelt Spania, la mejor revista para el mundo escandinavo.

Spania - Spania - Spania - Spania - Spania

0 comentarios :

Publicar un comentario