domingo, 1 de junio de 2014

CALPE - SOL, BLÅTT HAV OG 13 KILOMETER MED STRAND


Calpe har utsikt over havet. De besøkende som våkner opp på kysten vår for å finne tilflukt i våre hav, blir gjenforent med det ekte Middelhavet.Her glemmer man tiden, tapt i solen

Calpe har 13 kilometer med kystlinje hvor de brede strendene med fin sand sameksistere med bratte og intime viker. Alle besøkende vil finne et hjørne av Middelhavet som passer best til sin smak og sine behov. Hvis du ønsker urbane strender, store sandstrender med lekeplasser og gangveier, fotbad, rollerblades etc. er din destinasjon Arenal-Bol stranden med et areal på 1200 meter,  eller Fossa-stranden, nord for del Peñón de Ifach ca 950 meter unna. Dette er de to største strendene i Calpe med en strandpromenade som går parallelt med stranden, og som har mange varierte restauranter og butikker. Begge har også et tilgjengelig strandområde der personer med funksjonshemninger kan nyte stranden uten problemer ved hjelp av amfibiske rullestoler og trent støttepersonell.
Bystyret har betalt for renslighet og sikkerhet på strendene og buktene, og den har en stor badevakttjeneste med utdannet og kvalifiserte ansatte som kan fungere i krisesituasjoner både i sand og sjø. 
Tretti badevakter er ansvarlig for sikkkerheten til strendene i høysesongen, og de viktigste badevakthyttene har hjertestarter og oksygen-og ventilasjonsutstyr. Også det lokale politiet har sommeransatte for overvåking av promenader nær strendene inkludert en båt som krysser kysten for å hindre enhver båt eller jet ski tilgang til området for svømmere, og generelt sørge for sikkerheten på kysten.

Strendene og vikene i Arenal-Bol, La Fossa, Puerto Blanco og Cantal Roig og Raco Calalga har toalett, fotbad, søppelkasser og brygger, og Arenal-Bol og Fossa har lekeplass, idrettsanlegg, solsenger og pedalbåter. Internasjonale kvalitets sertifiseringer som «Blue Flag Flying» på strendene i Arenal-Bol, La Fossa og Cantal Roig, viser fortreffeligheten til strendene i Calpe.

Ved Calpe’s 13 kilometers kystlinje  kan  man praktisere mange typer sjøsport: dykking, vindsurfing, seiling, kite-surfing, etc., og
praktisere mange typer sjøsport: dykking, vindsurfing, seiling, kite-surfing, etc., og Calpe har tre yacht klubber med rikelige båtfortøyninger og nautiske tjenester.

Dermed er det flere muligheter av hva havet kan tilby. Ingenting kan sammenlignes med myke sandstrender, lukten av havet, den majestetiske Peñón de Ifach, de mer enn 2800 soltimer i året som belyser våre strender og viker, og som tilbyr alle fordelene som solen gir deg.
En opplevelse du ikke kan gå glipp av. 

0 comentarios :

Publicar un comentario