domingo, 1 de junio de 2014

På stranden - tulipan blau


God mat til anstendige priser kombinert med koselig miljø og omgivelser er noe av det viktigste gjester søker når de velger seg en restaurant.  Vi har nå mer enn 10 års fartstid i Spania og en restaurant har alltid vært høyt oppe på vår liste: Tulipan Blau i Albir.

På denne restauranten driver Juan Bautista med sin hustru stedet videre i den beste ånd. Like sikkert som at Juan står smilende i åpningen og ønsker deg velkommen, like sikkert er det at maten smaker like godt som vanlig. Dette stedet kan sin meny, og gjestene vet hva de får. Kanskje det tryggeste stedet i Albir å gå ut med gjester for å være sikret mot negative overraskelser. Prisene ligger der man kan forvente. Tradisjonsrike retter nordmenn liker, som wienersnitzel og lammelår. Sistnevnte av de absolutt beste i vårt område. Utvalget er bredt, fra pizza og pasta til paella og indrefilet. 
Selvfølgelig får du menyen på norsk. A la carte rettene starter på 7 euro. Du blir, om du vil, ganske så mett for en rimelig penge. Her kommer de heller ikke med IVA i etterkant, noe som gjerne står med liten skrift nederst på menyene.    Dagens meny med 3 retter starter på 14,90 inkludert brød og alioli. Det er mye god mat for pengene.  Juan fremhever hvilkøksreker og salat med avokado og reker som stedets spesialitet.
For de som ikke vet det, ligger Tulipan Blau på strandpromenaden i Albir, med kort avstand mot Altea fra Hotel Kaktus. Her har du fantastisk havutsikt under måltidet, og skulle været bli ufyselig, ser du utsikten like godt gjennom store glassdører.

Tulipan Blaus største force er etter vår mening vinene.  Stedet har utsøkte viner spesielt utplukket av en profesjonell vinkjenner.  Juan er stolt av å fortelle om samarbeidet han har med bodegaen ”la estacada” i Tarancon  i historiske Cuenca.  Nytt av året er at Juan har startet sitt eget lille vinutsalg på Tulipanen. Bodegapriser og «para llevar». I tillegg til flotte viner kan du kjøpe utsøkt olivenolje her.  Stikk innom Tulipanens lille vinbutikk.

0 comentarios :

Publicar un comentario