lunes, 16 de junio de 2014

Seilaset – Calpe – Formentera - Calpe, en unik mulighet til å seile i Middelhavet




For 26 år siden gikk det første Calpe – Formentera - Calpe – racet av stabelen, også kjent som Trofeo Peñon de Ifac. Dette stjerneseilaset er i regi av Real Club Nautico og foregår hvert år i starten av juni mellom Calpe og Formentera. Seilaset ble startet i 1989 av en gruppe venner, alle medlemmer av klubben i over 13 år. Seilaset er en del av det prestisjetunge spanske mesterskapet. Den flotte sunne sportslige konkurransen og det flotte unike vannet gjøre dette løpet til en unik mulighet til å seile i Middelhavet .

Løpet er også poengsamlende for det regionale mesterskapet til FVCV og det spanske mesterskapet til ORC. I vært eneste løp har interessen for å delta vært økende. Løpet har blitt en uunnværlig event for elskere av seiling, og takket være det store antall deltakere er det i dag en av de viktigste testene i nasjonal krets. I fjor startet 80 båter løpet, noe som betyr mer enn 500 besetningsmedlemmer.
Løpet består av to etapper på ca 65 miles hver (Calpe - Formentera , Formentera – Calpe) Det blir satt av en dag til Calpe – Formentera og 1 dag til tilbaketuren, da det er beregnet en hviledag i mellom. På hviledagen er det en seremoni for vinnerne av første etappe og alle seilerne får en coctail for deltagelsen.

Når det er velkomstfeiring dagen før siste etappe, møtes skipperne på seilbåten i Samfunnssalen på klubbhuset. Deltakerne får med seg pose med forsyninger, seilingsbestemmelser og minnepokalen som er laget for denne hendelsen. Når begge etappene er utført og seilerne er tilbake i Calpe, blir alle deltakere og arrangørene tilbudt en stor middag.

Race arrangøren, Real Club Nautico de Calpe, ligger ved foten av klippen Ifach og er en non-profit organisasjon som har som mål å fremme vannsporten. Klubben arrangerer forskjellige aktiviteter på seileskolen, i tillegg til å organisere løp, ha nautiske konferanser og større nasjonale/internasjonale arrangementer. Real Club Nautico de Calpe ble stiftet i juni 1976 med sikte på å skape et sted som kunne gjøre praktisering av vannsport lettere. Klubben har et anlegg med 264 godkjente fortøyninger. Denne bevilgningen ble gitt for en periode på 30 år. Real Club Nautico Calpe, hvor Jose Mas er leder, har lang erfaring i å organisere alle typer nasjonale og internasjonale arrangementer. El Trofeo Peñon er stjernearrangementet og gir en unik mulighet til å seile i Calpe i en unik konkurranse.

0 comentarios :

Publicar un comentario