domingo, 1 de junio de 2014

Sommerkirken



Det er stille i Kirkesentret, Albir om dagen. Meget stille. Det er tydelig at flesteparten av alle dem som er faste gjester her gjennom året har dratt nordover.   En del av den faste staben er reist på ferie og sommerstaben er på plass.

Sjømannskirken går nå for halv maskin og med redusert mannskap. Men gjennom hele sommeren vil de være åpne både i Sjømannskirken i Torrevieja, i Kirkesentret, Albir og i Minnekirken  i Villajoyosa.  Men ikke hver dag, for som sagt, det kommer færre folk innom nå i sommervarmen.  

Her er åpningstidene 1.6. - 1.9.: 
Kirkesentret i Albir: 
Åpent tirs., ons. og tors.  kl.11-14. 
Minnekirken, Villajoyosa:
Åpen mandager fra 11 – 14 og på søndager blir det gudstjeneste som vanlig.
Bocciaen i Albir vil bli spilt tirsdager og torsdager så lenge noen vil spille.
Husk at vi har  telefon for dem som trenger oss: 609 638 750.

Sjømannsprest Christopher Woie som sluttet for rundt et år siden, pleide å si:  Det er ikke det samme å bestyre en stasjon i Sjømannskirken som å være prest i ei bygd i Norge.  I sjømannskirken er det ofte  høyere under  taket og presten har mange andre  oppgaver ved siden av det å være sjelesørger.

Dette er nettopp noe av  det sentrale i denne kirken. Den er glad og uformell.  Skal man forstå Sjømannskirken, er det viktig å huske  arbeidet som kirken gjorde rundt i hele verden den gangen da Norge var blant verdens største sjøfartnasjoner. Man skal ikke glemme bønn og Jesu lære, men det skal være en glad og lys kristendom i kjerka, ikke en dømmende en.  Det var nettopp en slik velkomst som sjøfolkene ønsket seg når de etter en lang og tøff seilas kom hjem til kirken.

Nå er Trine Færevåg sjømannsprest i Kirkesentret i Albir og i Minnekirken i Villajoyosa. Etter rundt ett års tjeneste på stasjonen på Costa Blanca kan man bare fastslå at hun har fortsatt tradisjonen til Kristoffer Woie. Folk setter stor pris på henne og er glade og takknemlige over at hun gjør slik en god jobb. Etter den store sommerfesten som ble feiret 28. mai blir det nå sommerkirke med kirkesommer. Vel møtt igjen i september til hyggelig åpningsfest.  Og husk at trenger du Sjømannskirken i sommer så er den der for deg!

0 comentarios :

Publicar un comentario