lunes, 16 de junio de 2014

Hund uten matlyst


Gode råd til deg som har hund uten matlyst:
1. Matro. Noen hunder har bare matlyst om de får spise i fred og ro. Ikke gå, løp i kjøkkenet, (eller hvor hunden spiser) ingen høye lyder og absolutt ikke klapp hunden akkurat da. Tilby stillhet for bedre appetitt.
2. Øk konkurransen. Noen trenger konkurranse for å føle at nå er det best å passe på. Be en hundevenn på middag for å se om selskap er riktig medisin.
3. Bløt maten. Tørrfôr kan med fordel bløtes opp, synes en del hunder. Hell på vann eller buljong og la det stå en stund. Prøv gjerne å helle varm buljong over tørrfôret og la det stå til det er lunkent og server.
4. Litt av gangen. Små porsjoner flere ganger om dagen trigger appetitten.  Om hunden har vanskeligheter med å spise store mengder mat kan den trenge litt ekstra energi, en skje med smør kan gjøre susen. Eller velg et fôr med høyt energi innehold.
5. Appetitt-trigger. Noe skikkelig godt å blande inn i det vanlige fôret kan hjelpe. Fett og kjøtt er spesielt attraktivt hundemat. Du bestemmer hvor grensen går.
6. Bytt fôr. Det finnes mange varianter av tørrfôr, boksmat og ferskt kjøtt som er fryst. Så bruk litt tid på å prøve ulike varianter og kanskje finner du en kombinasjon av disse som fungerer for din hund.
7. Vær konsekvent. Server maten, la den stå en liten stund og ta den bort. Server neste måltid og gjør det samme. Hunden kommer til å bli sulten å spise.

6 tips i sommervarmen!
På varme sommerdager risikerer hunden at den ikke får i seg nok væske. Frist med noe ekstra godt slik at din hund ikke blir uttørket.
1. Agurk i skiver
2. Tynn, fryst kjøttbuljong med noe godt i f.eks. kjøttboller, pølser, leverpostei
3. Isbiter i vannskålen
4. En skvett kefir eller yoghurt utspedd i vann
5. Store biter vannmelon
6. Når det er varmt, hva er vel bedre enn å få en avkjølende stor godbit å gnage på?
- Skyll og vask en tom melkekartong.
- Fyll den med vann og eventuelt noen pølsebiter, kjøttboller eller kanskje et margbein.
- Frys den og ta den fram på en varm dag og la hunden få gnage seg gjennom isen til godbitene eller beinet.

0 comentarios :

Publicar un comentario