lunes, 16 de junio de 2014

Vannmelon i mat


Vannmelon er jo bare utrolig godt! Del i båter og server rikelig til familien og gjester. Det gir mye god væske når vi trenger det i varmen. Litt ekstra gøy er det å bruke vannmelon i matlaging. Lettvint, enkelt og veldig godt!


Vannmelon smoothie med fersk ingefær


Her kan du også variere i det uendelige. Bruk gjerne andre meloner sammen med vannmelon, andre frukter, og andre urter om du vil. 

¼ vannmelon
2 ss raspet ingefær

Pass på at vannmelonen kommer fra kjøleskap. Det gir kald og fin drikke. Kutt vannmelonen i biter og den i blenderen sammen med ingefær. Kjør så alt blir godt blandet og server som den er, eller med en isbit og litt lime om du vil. Du kan også blande den med rom eller vodka om du vil ha den som en velkomstdrink. 

Vannmelon salat

Lettlaget, frisk og god salat til en varm sommerdag. Bruk det innholdet du har tilgjengelig eller det du ønsker. Server den som tilbehør til grillmat eller som en egen rett. Egner seg også godt ved siden av god spekeskinke. 

½ vannmelon
250 gram fetaost
1 rødløk, strimlet
½ sitron, saften
Salt og pepper
1 håndfull mynte, finhakket

Rens vannmelon for skall og steiner. Del vannmelon og fetaost i terninger og bland med rødløk og sitronsaft. Smak til med salt og pepper, og dryss mynten over før servering. 

Vannmelon på spidd


Bruk blomsterpinner, tynne pinner av tre, eller lignende. Tre på det du måtte ønske å servere gjestene dine. Lekkert innslag på tapas-bordet. Du velger selv om du vil ha bare frukt og bær, eller også med skinke eller annet kjøtt. 

Pinner av tre 
1 stor vannmelon til å sette spiddene i
1 kurv bær
Druer

Del frukten i passe biter og tre inn på spidd. Stikk spiddene inn i vannmelonen og server som en egen rett eller med annen mat. 




0 comentarios :

Publicar un comentario