domingo, 1 de junio de 2014

Matoppskrifter


Avocado og reker med ostelokk


Spennende liten forrett eller tapasrett om du vil. 

1 avocado, moden i små biter
½ agurk, skrelt og i små biter
2 ss gressløk, finhakket
1 lime, saften
8 ss extra virgin olivenolje
200 gram rensede reker
30 gram parmesan, eller tilsvarende spansk ost
4-6 små salatblader
Salt og pepper

Ha god olivenolje og limesaft i en bolle og la rekene ligge i blandingen et par minutter mens du vender på dem. Ta de ut med en gaffel og legg tilside. Ha deretter agurk og avocado i limeblandingen sammen med gressløk, salt og pepper. 
Tegn fire sirkler på et bakepapir, for eksempel med en dessertskål e.l. Dryss osten i disse sirklene, tynt men ikke for tynt. Stek osten på 160 grader til den er gyllen, la de steke lenge nok slik at osten blir sprø. Avkjøl noe. Avocadoblandingen legges i en sirkel på en liten asjett. Bruk gjerne den samme skålen for å få til sirkelen. Legg rekene oppå, deretter noen salatblader, med resten av limesaften. 
Legg ostelokket på toppen. 



Avocadokrem med reker


Varier denne forretten med andre skalldyr på toppen, eller lag en miks.
Ca. 300 gram ferdig rensede reker
1 rødløk, finhakket
1 dl hvitvin
2 avocado, modne uten skall og sten
100 gram kremost, naturell
1 lime, saften
75 gram rød kaviar

Ha hvitvin og løk i en liten kjele og la koke til væsken er borte. Mos deretter avocado og ost  i løkblandingen og tilsett limesaften. Fordel i 6 små glass og topp med reker, kaviar og litt grønn pynt. 



Guacamole

Guacamole er et meksikansk ord for en avocadobasert dip. Det stammer fra nahuati-ordet «ahuacamolli» som betyr avocadosuppe eller avocadosaus. 

2 avocado, modne, uten sten og skall 
½ lime, saften
1 sjalottløk, skrelt og grovdelt
3 cherrytomater, uten frø
2 ss koriander, finhakket
1 ts finhakket rød chili
Salt og pepper

Ha løk og tomater i kjøkkenmaskin. Tilsett deretter avocadoene med limesaft, chili og koriander. Kjør til jevn masse og smak til med salt og pepper. 



0 comentarios :

Publicar un comentario