jueves, 15 de mayo de 2014

Hva gjør solen og varmen med oss?


Den danske film- og musikk mann Torben Thøger fra Altea, satte ut for å undersøke hva det egentlig er solen og varmen gjør med oss. Resultatet er en norsk dokumentar med tittelen: ”Får du nok sol?

Den danske film- og musikk mannen Torben Thøger fra Altea, satte ut for å undersøke hva det egentlig er solen og varmen gjør med oss. Resultatet er en norsk dokumentar med tittelen: ”Får du nok sol?”


Du kan bli med på premieren den 19. mai kl. 19.00 i Casa de Cultura i L’Alfas del Pi, hvis du vil! Torben vil være til stede sammen med filmens sponsorer. Representanter fra L’Alfas del Pi kommune med ordfører Vicente Arques i spissen vil være med. Selve filmen varer i 30 minutter. Entré er gratis. 
Det er stor interesse for dokumentarfilmen, som blir markedsført på Inter



nett etter premieren. 





Torben har spurt noen av de tusenvis av nordmenn i området vårt om hvorfor de bor her og han  har besøkt bl.a. Reumasol og Den norske skole Costa Blanca





I dokumentaren opplever vi også den interessante historien om Solgården, Ferie- og helsesentret som ser på seg selv som en slags








I dokumentaren opplever vi også den interessante historien om Solgården, Ferie- og helsesentret som ser på seg selv som en slags hjelpeorganisasjon. De har i over 40 år tatt imot eldre, familier og psykisk utviklingshemmede, som lengter etter sol. 






Filmen oppfordrer oss til å spare på solkremen, fordi sol faktisk er sunt.








I filmen forteller den internasjonalt anerkjente solforsker professor Johan Moan, at en halv times sol gir like mye D-vitamin som en halv tranflaske av denne størrelsen. Dvs. 10.000 til 20.000 internasjonale enheter.



0 comentarios :

Publicar un comentario