jueves, 15 de mayo de 2014

Bokanmeldelse


Gravrøys




Det er midtsommer på Öland. Tusenvis av turister kommer for å feire midtsommer, og solen steker på den kalkhvite øya, men ferieparadiset skjuler mørke hemmeligheter. En av de besøkende har kommet tilbake for å kreve betaling for en gammel gjeld. Han etterlater seg død og skrekk i sommernatten. Ingen vet hvem han er, eller hva han vil.
Men det er én mann som begynner å ane uråd. Gerlof Davidsson, en av øyas eldste innbyggere, begynner å forstå hvem den ukjente er, og hvorfor han søker hevn. Han whar nemlig møtt mannen før, i ungdomstiden, da de begge sto på kirkegården og plutselig hørte banking fra en kiste.

I Johan Theorins fjerde bok fra Öland, Gravrøys, forenes fortid og nåtid i en særdeles velskrevet og ubehagelig krim.






Johan Theorin


John Theorin født 1963 i Gøteborg er en svensk journalist og forfatter.  Han har publisert et tjuetalls noveller i ulike tidskrifter. Våren 2007 debuterte han med kriminal og spøkelsesromanen “Skumtimmen”, som ble en umiddelbar suksess hos både lesere og kritikere.  Skummtimen var hans første bok  fra  Öland, videre har han fulgt opp med tre andre bøker hvor nettopp Gravrøys er den fjerde og avsluttende boken om Öland. Ideen bak denne kvarteten var og legge handlingene i bøkene til hver og en av de fire ulike årstidene. Tanken hans er at de skiftende årstidene påvirker landskapet, menneskene og handlingene i de ulike romanene.

0 comentarios :

Publicar un comentario