viernes, 2 de mayo de 2014

Våre kjæledyr

 

Klar for ny het sommer

På tross av mange påminnelser fortsetter hundeeiere å forlate sine hunder i varme biler. Hunden plages og noen dør av heteslag mens andre kan få store skader for resten av livet.

En hund som blir varm kan ikke svette på samme måte som oss mennesker. En hund regulerer kroppstemperaturen gjennom å pese med åpen munn. Om det blir for varmt i bilen klarer ikke hunden å stabilisere temperaturen. Den kan bli overopphetet, miste bevisstheten og risikerer å dø om den ikke raskt blir kjølt ned. 

Dersom hunden skal være i bilen når den står stille må dere sette bilen i skyggen og sette opp alle vinduer og bakluka på 
bilen. Sørg for at det er gjennomtrekk og hold øye med hunden og temperaturen i bilen. Dersom det er så varmt i bilen at du selv ikke vil sitte der - så skal ikke hunden være der!



Om du skjønner at hunden din begynner å bli medtatt bør du kjøle den ned med kaldt vann. Først og fremst over hodet, under buken og under labbene. Den bør også få opprettet balansen av vesketapet den har/er blitt utsatt for. 

Gi litt vann av gangen, ofte og helst ikke iskaldt til hunden begynner å drikke selv. Om du har tilgang på våte håndklær/ klær å bre over hunden, eventuelt er i nærheten av et vann/ bekk, kan dette være til god hjelp. Du kan også komme deg til nærmeste bensinstasjon eller komme deg til et hus med vannslange. Det HASTER med å kjøle ned hunden.

0 comentarios :

Publicar un comentario