jueves, 1 de mayo de 2014

Aloe Vera – det rette for tarmen?



Dere kjenner nok allerede til Aloe Vera planten. Den vokser vilt og de fleste hager har gjerne en som vokser litt ”i vildens sky”.

Jeg husker da jeg kom til Spania for 10 år siden hadde vi en svær plante i hagen som vi forsynte oss grådig av daglig. Vi smurte oss med den når vi var solbrente og skrapte ut innmaten som vi hadde i smoothies. Aloe Vera er nemlig veldig bra for tarmene.

Som jeg har skrevet om tidligere er det viktig med god tarmhelse. Tarmen suger opp næringstoffer fra maten vi spiser, men dessverre får vi også i oss stoffer vi ikke har godt av.                     
Disse ulike stoffene kan med tiden hope seg opp og skade tarmtottene og hindre oss i å få fullt utbytte av maten.
Aloe Vera har egenskaper som leger tarmen på innsiden akkurat som den leger skadet / solbrent hud. Den kan også skille ut slaggstoffer, sopp og gluten fra tarmen.

Som med mye annet finnes det forskjellige Aloe Veraplanter. Faktisk flere hundre arter! Derfor finner vi aloe verajuice i utallige utgaver, prisklasser, kvalitet og mengder. Pass på at den er ren og uten tilsetningsstoffer.
Aloe Vera har blitt brukt rundt om i verden i mer enn 3500 år, og er blitt mer populært de siste årene pga sin medisinske egenskap. Den blir ofte omtalt som ”naturens apotek” og blir brukt ofte i kroppspleie.

Alle kan ha utbytte av å drikke Aloe Vera juice da den inneholder en drøss av gode nærings-stoffer. 

Likevel kan det hende at noen er overfølsom mot planten, men som regel er dette noe de fleste tåler.

Det anbefales å drikke ca 30-50 ml hver dag. Er det glutenproblematikk inne i bildet kan doseringen gjerne økes. Det finnes folk som drikker opptil 1 liter Aloe Vera juice daglig, så det er alt hva vi er vant til. Det er bevist at å drikke Aloe Vera juice hemmer vekst av streptokokk og shigella bakterier. I tillegg er det rapportert om bedring av revmatisk feber, lungebetennelse, hjernehinnebetennelse og diaré.

Aloe Vera gelé som du skraper rett fra planten inneholder vitamin A, B1, B2, B6, B12, D og E, folsyre og niacin. Dette er vitaminer kroppen ikke klarer å lagre, og vi trenger daglig inntak av disse gjennom det vi spiser. Av mineraler finner vi kalsium, natrium, jern, kalium, krom (mot sukkerhunger), kobber og sink.

Jeg er opptatt av et stabilt blodsukker, og forskning har vist at Aloe Vera kan redusere glukosenivået i blodet. Med andre ord, det vil hjelpe mot forhøyet blodsukker.
I og med at den er med på å rense fordøyelsessystemet kan den være behjelpelig med vektnedgang også.

Alle har vel hatt et munnsår en gang i løpet av livet? Da er Aloe Vera utrolig bra å smøre på. Både invortes og utvortes. Den vil legge seg som en hinne og beskytte, lindre og hindre bakterier trenge inn. Har du brannsår, smør på!
Så da håper jeg alle trekker frem denne fantastiske planten eller går til innkjøp en en god juice og begynner å tilføre kroppen med denne rene og naturlige medisinen.

Aloe luego!

0 comentarios :

Publicar un comentario