viernes, 2 de mayo de 2014

Oppskrifter Jordbær


Oppå Lauvåsen veks det jordbær 
fine jordbær, raue jordbær
hele væla er bære jordbær, 
finn et strå og træ dom på . . .



Jordbær chutney


God smak av bær også i en chutney som 
tilbehør til mat.

½ kg jordbær, i grove biter
2 selleristilker, i tynne skiver
1 rødløk, i tynne skiver
2 ts sukker
1 ss balsamicoeddik
Tabasco 
1 ss olivenolje
Olje til steking
Salt og pepper

Varm oljen i en stekepanne og fres løk og selleri. Strø sukkeret over og la det smelte. Ha deretter over eddiken og jordbærene og la det hele koke under lokk i 5 minutter. Smak så til med salt, pepper, olivenolje og tabasco. 






Jordbær med appelsinsaus


En virkelig god smak av sommer i denne flotte desserten. Appelsinsausen kan også brukes på andre bær, eller på iskrem. Sausen kan oppbevares i kjøleskap og varmes lett før servering. 

½ kg jordbær
3 dl appelsinjuice, gjerne ferskpresset av appelsiner
1 dl sukker
1 vaniljestang
2 stjerneanis
2 ts maisenna
1 dl vann

Ha juice og sukker i en kjele og kok opp. Bruk frø fra vaniljestangen og ha i sausen sammen med vaniljestangen og stjerneanis. La det hele koke 10 minutter og jevn ut med maisenna som u på forhånd har rørt ut i litt vann. La det avkjøle litt før servering og ta da ut vaniljestangen og stjerneanisen. Server lunken på friske jordbær. 






Ostekake med jordbær


Denne kjempegode ostekaken kan du med fordel lage dagen før du skal servere den. La den stå i kjøleskapet og godgjøre seg, så legger du bare jordbærene på rett før servering. 

125 gram smør
200 gram havrekjeks
600 gram kremost, naturell
3 gelatinplater
500 gram yoghurt
250 gram sukker
2 ts vaniljesukker
2 appelsiner, skallet
500 gram jordbær

Smelt smøret og rør det med kjeksen i en foodprocessor til en masse. Bruk en form 24 cm, og ha bakepapir i bunnen. Trykk kjeksmassen flat i denne. Sett den i kjøleskapet mens du lager fyllet. 
Ha 100 gram av osten i en kjele og varm forsiktig. Ha gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter, og klem ut vannet og rør i den varme osten til det er helt oppløst. Rør deretter inn resten av osten, yoghurten, sukker, vaniljesukker og appelsinskallet. Bland det gjerne i foodprocessoren til en jevn blanding. Hell så alt over kjeksbunnen. La det stå minst 5-6 timer, eller natten over. Del jordbærene og fyll kaken med bær.  




Jordbærsmoothie


100 gram frosne jordbær
½ banan
3 dl yoghurt
½ dl vann

Ha først yoghurt og vann i blenderen. Ha deretter bananen i biter, og tilslutt de frosne jordbærene. Sett så i gang maskinen og kjør glatt og fin. Server med sugerør med en gang!






0 comentarios :

Publicar un comentario